Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Plekanec? Je to náš táta, utahuje si Nestrašil a vyhlíží návrat na led

Zbytek základní skupiny musí protrpět na tribuně, ale už pomalu myslí na návrat do akce. Andrej Nestrašil je po zranění ramene stále mimo hru, počáteční špatné prognózy se nepotvrdily, přesto zatím není k dispozici. Na šampionátu si ale užívá atmosféru i přítomnost zkušeného Tomáše Plekance.

Andrej Nestrašil
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Osudným se Nestrašilovi stala už třetí minuta utkání proti Bělorusku. Při souboji s protihráčem u mantinelu nezvládl manévr a po nárazu se ocitl na ledě.

"Chtěl jsem dělat zpětnou kličku a obráncova hokejka mi zůstala přímo pod nohama. Tělo se tam dostalo, ale nohy už ne, takže jsem to tam pěkně zbrousil hlavou a ramenem," řekl Nestrašil trpce ke svému zranění.

"V první chvíli jsem si myslel, že to je mnohem horší, než to nakonec dopadlo. Myslel jsem si, že je to fakt blbé, byla to bolest. Chtěl jsem jít hned z ledu, protože jsem věděl, že nemám šanci vrátit se do zápasu. Dneska to je už mnohem lepší, zaplaťpánbůh, že to dopadlo ještě dobře," uvedl Nestrašil.

Situace přesto není úplně růžová. "Bohužel prvotní optimismus, který byl, momentálně nesdílíme, protože dle snímků (z magnetické rezonance) je tam prokrvácení svalové tkáně, menší hematom, takže teď je otázka dalšího průběhu léčení. V každém případě následující dva zápasy je mimo hru. Pak se uvidí. Zkusí to na ledě, jak to bude vypadat při zatížení, a po konzultaci s ním se rozhodneme, jestli ho pustíme do další hry nebo nikoliv," dodal k Nestrašilově zdravotnímu stavu reprezentační lékař Dušan Singer.

Přesto si Nestrašil šampionát užívá. Nejvíce na něj dolehla atmosféra z úvodního utkání. "První zápas se Slováky byla tak nádherná atmosféra, že jsem okamžitě po zápase říkal, že to byl jednoznačně můj nejhezčí zápas v kariéře. To bylo něco úžasného, což se jen tak neděje. Fanoušci se předháněli," vzpomínal Nestrašil.

Ještě před jeho zraněním trenéři částečně rotovali sestavou a přidělovali hráčům různé úkoly. Hokejisté jsou však na změny zvyklí a umí se přizpůsobit i nové roli. "Tomáš Plekanec i Roman Horák hrají hodně dobře defenzivně a myslím si, že to byla i naše práce v zápase s Ruskem, abychom hráli dobře dozadu. Myslím si, že jsme tu roli splnili docela dobře. Mě to baví dopředu i dozadu, pro mě to nebyl žádný problém," zhodnotil Nestrašil.

Právě přítomnost osoby Tomáše Plekance v národním týmu je hodně znát. "Je to takový náš táta. Jsme tady samí 'zobáci' mladý a já byl hodně mile překvapený, že po náročné sezoně, jakou měl, se rozhodl přijet a určitě nám to pomohlo. Na buly je fantastický, to samé v oslabení. Kdyby hrál v Evropě, měl by podle mě už přes dvě stě reprezentačních zápasů," prohlásil Nestrašil na adresu Plekance, který se na šampionátu dočkal stého utkání v národním týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články