Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Prvotní nervozitu už setřásl. Sklenička si užívá nejlepší sezonu a angažmá zatím neřeší

Patří do skupiny hráčů, kteří na mistrovství světa zažívají první velkou mezinárodní akci. A David Sklenička si novou zkušenost užívá čím dál více, i když přiznává, že na startu cítil lehkou nervozitu. Jednadvacetiletá opora Plzně by i díky svým výkonům mohla zamířit z extraligy na premiérové zahraniční angažmá. Nabídkami se ale v současné době nezabývá. Přímý přenos utkání Česko – Francie sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 15:45.

David Sklenička (vlevo) v dresu české reprezentace v utkání se Švýcarskem
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Snažím se to moc nevnímat. Užívám si, že jsem tady. Co bude potom, až to tady skončí, to se teprve uvidí. Zatím to neřeším," řekl Sklenička, o něhož se začaly zajímat kluby z KHL i NHL. Prožívá nejlepší sezonu v dosavadní kariéře. "Jelikož jsem se podíval na mistrovství, tak asi jo."

Je jedním ze tří nováčků v české obraně na turnaji takového formátu vedle klubového spoluhráče Michala Moravčíka a Filipa Hronka z farmy Detroitu v Grand Rapids.

"Nějaká nervozita ze začátku určitě byla. Už si to sedlo, první dva zápasy to nebylo úplně ono a doufám, že se to bude zlepšovat každým zápasem," uvedl Sklenička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bělorusko - Česko

Hodně mu pomáhají zkušenější hráči a asistent trenéra Jaroslav Špaček, který má na starost obránce. Sklenička jej navíc dobře zná z působení v Plzni. "Kluci jsou v tomhle super a Jarda Špaček taky. Poradí nám co a jak," podotkl Sklenička.

S Moravčíkem bydlí na pokoji a vzájemně si premiéru ulehčují. "Bavíme se o tom hodně, možná nám to i pomohlo, že jsme tady ve dvou, než kdybych tady byl sám," uvedl.

Skleničkovu premiéru na mistrovství světa si nenechali ujít jeho blízcí. "Mám tady celou rodinu i přítelkyni, určitě jim za tu podporu moc děkuju. Ve volných dnech jsem se s nimi párkrát viděl. Na chvíli si od toho všeho odpočinete. Těch dnů není moc a musíme se vždycky co nejlíp připravit na další zápasy," dodal Sklenička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články