Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nestrašil má zhmožděné rameno a jeho další start je nejistý. Proti Francii bude chytat Rittich

Zda si Andrej Nestrašil ještě zahraje na letošním mistrovství světa, zůstává nejasné. Český útočník má po utkání s Běloruskem pohmožděné pravé rameno a s týmem netrénoval. Do zápasu s Francií tak s určitostí nezasáhne. To David Rittich proti Les Bleus bude stát mezi třemi tyčemi.  

David Rittich
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Absolvoval vyšetření magnetickou rezonancí. Utrpěl zhmoždění ramena s menším prokrvácením svalu. Na ledě to zkusí nejdříve za dva dny a potom se uvidí," uvedl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Nestrašil se zranil hned v prvním střídání ve třetí minutě při souboji s Alexandrem Kitarovem u mantinelu. V předešlých čtyřech zápasech na turnaji si útočník Nižněkamsku připsal tři asistence.

Proti Francii v brance nastoupí David Rittich, který se od začátku turnaje střídá s Pavlem Francouzem. "Už jsme o tom debatovali delší dobu, necháme koloběh, jaký je. Teď je na řadě David," řekl Špaček.

Do zápasové sestavy se vrátí útočník Filip Chytil. "Bude hrát, ale zatím ještě nevíme, jestli půjdeme do zápasu se sedmi obránci a třinácti útočníky nebo osmi a dvanácti. Rozhodneme zítra dopoledne," uvedl Špaček.

Útoky trénovaly ve složení: Pastrňák, Krejčí, Jaškin - Hyka, Faksa, Červenka - Řepík, Plekanec, D. Kubalík - Nečas, Horák, Chytil.

Češi vyhráli čtyři z pěti zápasů a mají devět bodů. Francie prohrála s Ruskem (0:7), porazila Bělorusko (6:2), podlehla Švédsku (0:4), neuspěla se Slovenskem (1:3) a zvítězila nad Rakouskem (5:2). "Se silnějšími týmy jsou spíš takoví zatažení. Měli dobré zápasy proti Bělorusku a Rakousku a šli po nich agresivně. Musíme se připravit na oba tyto systémy," řekl Špaček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články