Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Švédové uzemnili Francouze v první třetině a zapsali další vítězství, opět zářil Tömmernes

Sobotní program ve skupině A uzavřelo utkání mezi Švédskem a Francií, ve kterém splnili roli favoritů "Tre Kronor". V Tampere od úvodního buly dominovali, vyhráli 4:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Všechny góly vstřelili už v první třetině - dvakrát skóroval Fabian Zetterlund a jednou rozvlnili síť Jonatan Berggren s Pärem Lindholmem. Třemi asistencemi se blýskl nejlepší nahrávač turnaje Henrik Tömmernes a druhé čisté konto na MS uhájil Lars Johansson.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Francie

Švédům stačila k tříbodovému zisku mimořádná efektivita v úvodní třetině. Proti outsiderovi vypálili pouze sedmkrát mezi tyče, ale čtyřikrát překonali brankáře Juncu.

První velkou šanci zápasu měl ale Francouz Texier, Johansson však efektně zasáhl. Do vedení tak mohli jít krátce nato favorité. Pěknou souhru zakončil ve 2. minutě Pär Lindholm. Raymond následně zazvonil jen na brankovou konstrukci, ale v 10. minutě pláchl všem Zetterlund a blafákem do bekhendu zvýšil.

Francouzi nicméně mohli brzy odpovědět – Bertrand a zakončující Fabre však přečíslení dvou na brankáře nevyužili. Seveřané se pak ubránili v oslabení a sami při své první přesilovce přidali třetí zásah. Berggrenovu přihrávku si nešťastně srazil do vlastní sítě obránce Thiry. Šest sekund před přestávkou navíc zužitkovali další početní výhodu zásluhou Zetterlunda.

Švéd Fabian Zetterlund střílí gól v utkání proti Francii
zdroj: LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

Junca od druhé části přepustil své místo Papillonovi. Na toho Švédové vyslali 22 ran, ale skóre už se nezměnilo. V 57. minutě sice dostal znovu kotouč do branky Zetterlund, nicméně jen proto, že překonal Papillona z dorážky "placírkou". Jeho třetí gól tudíž sudí nemohli uznat. Johanssonovi stačilo k uhájení čistého štítu 15 úspěšných zákroků.

Svěřenci trenéra Sama Hallama jsou ve skupině A aktuálně druzí se ztrátou jednoho bodu na vedoucí USA, jejich soupeři ze země galského kohouta zůstali šestí. 

Švédsko – Francie 4:0 (4:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. P. Lindholm (Tömmernes, A. Petersson), 10. Zetterlund (Pudas, Tömmernes), 17. Berggren (Carlsson, Tömmernes), 20. Zetterlund (O. Lindberg, Raymond). Rozhodčí: Fernandez (USA), Ansons - Zunde (oba Lot.), Mackey (Kan.). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 8454.

Švédsko: Lars Johansson - Sandin, Liljegren, A. Lindholm, Tömmernes, L. Bengtsson, Nemeth, Pudas - Berggren, Carlsson, Raymond - Grundström, P. Lindholm, A. Petersson - Everberg, O. Lindberg, Zetterlund - Silfverberg, J. de la Rose, Sörensen - A. Nylander. Trenér: Hallam.

Francie: Junca (21. Pappilon) - Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Onno, Crinon, Thiry - Texier, Boudon, T. Bozon - Rech, Addamo, Leclerc - Bertrand, Claireaux, Fabre - Farnier, Valier, K. Bozon. Trenér: P. Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články