Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Haaland čtyřikrát skóroval při výhře City nad Wolves, ligu stále vede Arsenal

Erling Haaland stál v roli hlavního strůjce úspěchu Manchesteru City ve 36. kole Premier League nad Wolverhamptonem. Na výhře City 5:0 se podílel hned čtyřmi góly a hattrick zvládl již v prvním poločase. Arsenal po vítězství 3:0 doma nad Bournemouthem a stále je v čele tabulky o bod před Manchesterem City, který má zápas k dobru. Za Arsenal se v zápase prosadil Saka, který tak přidal 20. trefu v letošní sezoně.

Erling Haaland
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Haaland zkompletoval hattrick v prvním poločase, což se mu povedlo v Premier League už podruhé. To před ním dokázali pouze bývalí angličtí reprezentanti Michael Owen a Andy Cole. Nejprve ve 12. minutě skóroval z penalty, v 35. minutě zvýšil umístěnou hlavičkou a v nastavení proměnil i druhý pokutový kop.

V 53. minutě dal Wolverhamptonu naději Hwang Hi-čchan, hned z dalšího útoku ale vrátil favoritovi pohodlné vedení křižnou střelou znovu norský kanonýr. Haaland má na kontě 25 branek a je blízko obhajobě koruny krále střelců, výkon 36 ligových tref z minulé sezony ale pravděpodobně nezopakuje. V závěru ještě pojistil výhru Manchesteru střídající Álvarez.

Arsenal se ujal vedení na konci prvního poločasu proměněnou penaltou Saky. Anglický reprezentant dal 20. soutěžní gól v sezoně, což se v dresu kanonýrů naposledy povedlo Pierru-Emericku Aubameyangovi v ročníku 2019/20. V 70. minutě zvýšil střelou na zadní tyč Trossard a skóre uzavřel v nastavení Rice.

Londýnský velkoklub zvítězil v lize počtvrté v řadě. Desátý Bournemouth nebodoval po dvou předchozích výhrách a ztratil reálnou šanci na pohárové příčky.

Zápas Lutonu s Evertonem vítěze nepoznal a skončil 1:1. Luton se nachází na sestupovém 18. místě v tabulce.

Na pokraji návratu do druhé ligy po jediné sezoně mezi elitou je Burnley, které podlehlo doma 1:4 šestému Newcastlu. Straky rozhodly už v první půli, postupně se trefili Wilson, Longstaff a Guimaraes.

V 53. minutě neproměnil kanonýr Isak penaltu, záhy si ale přece jen připsal 20. ligový gól v sezoně a ztrácí jedinou branku na lídra tabulky střelců Haalanda z Manchesteru City.

V závěru jen zkorigoval skóre O'Shea. Burnley je dvě kola před koncem předposlední s pětibodovou ztrátou na sedmnáctý Nottingham, který uspěl 3:1 na hřišti posledního Sheffieldu. Již jistě sestupující celek inkasoval 100 gólů v ligovém ročníku, což se při formátu s 38 zápasy v sezoně stalo v anglické lize naposledy Leicesteru před 115 lety.

Anglická fotbalová liga – 36. kolo:

Arsenal  Bournemouth 3:0 (45. Saka z pen., 70. Trossard, 90.+7 Rice),

Burnley  Newcastle 1:4 (86. O'Shea – 19. Wilson, 35. Longstaff, 40. Guimaraes, 55. Isak),

Sheffield United  Nottingham 1:3 (17. Brereton Díaz z pen. – 27. a 65. Hudson-Odoi, 51. Yates),

Luton  Everton 1:1 (31. Adebayo  24. Calvert-Lewin z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články