Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kanada má v nominaci na Světový pohár 12 olympijských vítězů ze Soči

Toronto - Hokejisté Kanady mají v šestnáctičlenné nominaci na podzimní Světový pohár v Torontu dvanáct olympijských vítězů a hned sedm se jich může pochlubit zlatem jak z Vancouveru z roku 2010, tak i ze Soči o čtyři roky později. Kanada bude soupeřem české reprezentace v základní skupině A.

Sport
zdroj: ČT4

V úspěšném kádru před dvěma roky v Rusku nebyli jen brankáři Braden Holtby z Washingtonu, Corey Crawford z Chicaga a útočníci Tyler Seguin z Dallasu a Steven Stamkos z Tampy Bay, který o start přišel kvůli tomu, že se nestihl zcela doléčit po zlomenině nohy.

Kostra kádru Javorových listů sbírající triumfy pod pěti kruhy zůstává. Úspěšný kouč Mike Babcock bude stejně jako na posledních dvou olympiádách spoléhat na hvězdného Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu, další útočníky Patrice Bergerona z Bostonu, Ryana Getzlafa z Anaheimu, Jonathana Toewse s obráncem Duncanem Keithem z Chicaga, Drewa Doughtyho z Los Angeles a Sheau Webera z Nashvillu.

Price, který vychytal zlato v Soči, nechybí i přesto, že vinou zranění v této sezoně nastoupil jen ve 12 utkáních. Na úkor jeho, Holtbyho a Crawforda se nevešel do týmu Roberto Luongo z Floridy, který byl u obou minulých triumfů na olympiádě a také na Světovém poháru v roce 2004. Z tehdejší kádru tak v současné šestnáctce není nikdo.

Crosby se společně se Seguinem představil na loňském mistrovství světa v Praze a po zisku zlata se zařadil do Triple Gold Clubu IIHF. Kompletní sbírku triumfů na olympiádě, světovém šampionátu a ve Stanleyově poháru mají vedle Crosbyho v kádru také Bergeron a Toews.

Světový pohár je na programu od 17. září do 1. října. Kanada bude hrát ve skupině postupně s českou reprezentací, se Spojenými státy americkými a Týmem Evropy. V přípravě sehraje 10. a 11. září duely se Spojenými státy americkými v Columbusu a v Ottawě a v generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září v 1:30 SEČ v Pittsburghu proti Rusku.

Nominace Kanady na Světový pohár:

brankáři: Corey Crawford (Chicago/NHL), Braden Holtby (Washington/NHL), Carey Price (Montreal/NHL)

obránci: Drew Doughty (Los Angeles/NHL), Duncan Keith (Chicago/NHL), Marc-Edouard Vlasic (San Jose/NHL), Shea Weber (Nashville/NHL)

útočníci: Jamie Benn, Tyler Seguin (oba Dallas/NHL), Patrice Bergeron (Boston/NHL), Jeff Carter (Los Angeles/NHL), Sidney Crosby (Pittsburgh/NHL), Ryan Getzlaf (Anaheim/NHL), Steven Stamkos (Tampa Bay/NHL), John Tavares (NY Islanders/NHL), Jonathan Toews (Chicago/NHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články