Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágra Carolina lákala, Hurricanes ale nemají zájem

Raleigh - Ani Carolina podle všeho nebude novým působištěm hokejového útočníka Jaromíra Jágra. Generální manažer Hurricanes Jim Rutherford v minulých dnech uvedl, že klub jedná o příchodu výrazné posily, která je momentálně bez angažmá, a následně se objevila řada spekulací, že se jedná o Jágra. Rutheford však nyní upřesnil, že Jágr vysněná posila Caroliny není.

Jaromír Jágr v dresu Bostonu
zdroj: Getty Images

Agent jedenačtyřicetiletého kladenského odchovance Petr Svoboda přitom uvedl, že Jágr je nakloněný působení v Carolině a je s jejím vedením v kontaktu. Zároveň ale Svoboda zopakoval, že o olympijského šampiona, dvojnásobného mistra světa a dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru se zajímají více než tři kluby. "Když to zkrátím, tak tu máme více než tři kluby, které mají zájem. Jaromír si chce být jistý rozhodnutím, jež udělá, protože byl ve Philadelphii, byl také v Dallasu a pak ještě v Bostonu," uvedl Svoboda. "Chce mít jistotu, že to rozhodnutí bude správné."

Svoboda rovněž připustil, že jedním z lákadel v Carolině, která by byla považována za poněkud překvapivou volbu, je pro Jágra působení bývalého spoluhráče Rona Francise ve vedení klubu. "Mohu říct jen tolik, že Carolina byla na jeho seznamu. Kvůli jakému důvodu, to ví on lépe než já. Už mu není dvacet. Ví tedy, kam by chtěl jít a také proč. Pro Carolinu je tu hodně důvodů. Je tam Ron Francis, a když se dívá na soupisku a všechno okolo, cítí, že jde o velmi dobrý tým," přiblížil Svoboda pohnutky nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL.

Spekulace o možném příchodu Jágra do Caroliny spustil Rutherford úterním rozhovorem pro rádio 99.9 The Fan, ve kterém uvedl, že se Hurricanes zajímají "o hvězdného útočníka, který je volným hráčem a má zájem o roční smlouvu". Konkrétní jméno ale nevyřkl. Server Sbnation.com s odkazem na informace od generálního manažera Hurikánů však popřel, že by se jednalo o Jágra.

V souvislosti s Carolinou to tak podle všeho dopadlo jako s Buffalem. V tomto případě spekulace vyvrátil Svoboda, jenž připomněl, že Jágr by chtěl hrát především tam, kde ho bude hokej po všech stránkách bavit. Nemá však žádný pevně stanovený časový rozvrh a není proto vůbec jisté, kdy se Jágr nějakému klubu upíše. "Může to být brzy, ale zrovna tak to může ode dneška být třeba až za měsíc. Teď už k tomu budu ale říkat jen velmi málo a uvidíme, kam nakonec zamíří," prohlásil Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články