Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

NHL otevře trh s volnými hráči. Zamíří Jágr do NY Rangers?

New York - V páteční poledne zámořského času se v NHL otevře trh s volnými hráči. Třetím rokem za sebou si ho vyzkouší i Jaromír Jágr, který končí v Bostonu a je údajně v hledáčku Rangers. V New Yorku již v minulosti působil, zpět do týmu ho však podle spekulací chce rovněž Philadelphia.

Jaromír Jágr
zdroj: Getty Images

Jednačtyřicetiletý Jágr strávil prvních 11 sezon své zámořské kariéry v Pittsburghu, za dalších osm ročníků odehraných v NHL stihl vystřídat pět klubů: Washington, NY Rangers, Philadelphii, Dallas a Boston. S Bruins prožil naposledy zklamání po finálové porážce v bitvách o Stanley Cup. Bylo to ale poprvé od roku 1992, kdy si v poslední sérii play-off zahrál.

Podle individuálních statistik se Jágrovi dařilo nejvíce na Manhattanu. Právě v Madison Square Garden by nejproduktivnější Evropan historie NHL mohl znovu obléct dres Jezdců. "Je to věc, kterou nemůžu moc kontrolovat. Nejsem nejlepší hráč na světě, abych si řekl, v jakém týmu chci být. Přeju si, abych v takové pozici byl. Ale platí, že NHL je pro mě stále prioritou," ujistil majitel extraligového Kladna.

Blízko dohody o nové smlouvě je s dosavadním zaměstnavatelem New Jersey údajně další vynikající český forvard Patrik Eliáš. V kontaktu s vedením Devils je i bek Marek Židlický. Po velmi povedené sezoně bude patrně zájem o Václava Prospala a také o zkušeného beka Michala Rozsívala, jenž je čerstvým držitelem Stanley Cupu s Chicagem. Hodně nejistý je naopak osud dalších obránců a nositelů zvučných jmen Romana Hamrlíka a Tomáše Kaberleho.

Na další angažmá zároveň - i kvůli razantnímu snížení platového stropu a pouze dvěma možnostem vykoupení hráče ze smlouvy na jedno mužstvo - netrpělivě čeká několik hvězd. Bez smlouvy jsou například útočníci Jarome Iginla, Danny Briere, Mike Ribeiro, obránce Rob Scuderi či brankáři Rick DiPietro a Tim Thomas, který se chce vrátit na led po roční odmlce.

Čeští nechránění volní hráči:

Patrik Eliáš - New Jersey - 6,000.000
Jaromír Jágr - Boston - 4,550.000
Tomáš Kaberle - Montreal - 4,250.000
Marek Židlický - New Jersey - 4,000.000
Rostislav Olesz - Chicago - 4,000.000
Roman Hamrlík - NY Rangers - 3,500.000
Václav Prospal - Columbus - 2,500.000
Milan Hejduk - Colorado - 2,000.000
Michal Rozsíval - Chicago - 2,000.000
Radek Martínek - NY Islanders - 750.000
Radek Dvořák - Anaheim - 675.000

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články