Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

O Jágra stojí tři týmy, favoritem je Montreal

Praha – Kde skončí Jaromír Jágr? To je hlavní otázka, která v posledních dnech trápí nejen české hokejové fanoušky. O jednačtyřicetiletou hokejovou legendu podle manažera Petra Svobody stojí hned tři celky zámořské NHL. Favoritem na získání služeb slavné "osmašedesátky" je především kanadský Montreal, s nímž byl Jágr spojován již v předchozích dvou letech.

"O Jaromíra je stále zájem, ale myslím, že to bude ještě chvíli trvat, než s někým podepíše. Ovšem člověk nikdy neví, jelikož jsou tu hned tři týmy, které mají o něj velký zájem," řekl jeho agent a bývalý hokejový obránce Petr Svoboda.

Mezi kluby, které jsou hlavními adepty na zisk Jágrových služeb, patří údajně jeho bývalý celek New York Rangers, v jehož dresu působil mezi lety 2004 až 2008, a především kanadský Montreal, za který hraje jeho parťák z reprezentace a kladenský odchovanec Tomáš Plekanec.

"Jaromír chtěl vždy hrát v Montrealu. Včera jsme diskutovali s generálním manažerem Markem Bergevinem. Zájem je oboustranný, ale rozhodnutí musí učinit Canadiens," uvedl Svoboda. Podobná slova padala i před dvěma lety, kdy se Jágr vrátil do Ameriky z ruského Omsku, ale nakonec zakotvil ve Philadelphii. Blízko prvního angažmá v kanadském klubu byl i před minulým ročníkem, ale kvůli financím k dohodě nedošlo a nejlepší Evropan historie NHL podepsal smlouvu s Dallasem.

V dubnu však Jágr zamířil do Bostonu, se kterým se dostal až do finále play-off NHL, v němž však medvědi podlehli Chicagu.

"Chci si zkusit hrát za kanadský tým"

Dlouho se spekulovalo, že by mohl Jágr znovu podepsat právě s Bostonem. Generální manažer Peter Chiarelli sice prohlásil, že s českým útočníkem do dalšího roku nepočítá, ale názor po několika dnech změnil. Nakonec však finalista Stanley Cupu získal Jágrova bývalého spoluhráče z Dallasu Švéda Louiho Erikssona a kanadského útočníka, o něhož Boston stál již v dubnu, Jeroma Iginlu.

Jágr si tak s největší pravděpodobností poprvé v kariéře vyzkouší, jaké je to hrát v Kanadě, čímž se splní jeden z jeho hokejových snů. "Za kanadský tým jsem nikdy nehrál, takže bych si to rád zkusil. V Kanadě se hokejem žije mnohem víc, takže by to byla zajímavá zkušenost na konec kariéry," řekl v dubnu dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Jágr, jenž je nejproduktivnějším Evropanem historie NHL a v historické tabulce produktivity mu s 1688 body patří osmé místo.

Zdroj
ČTK, nhl.com, http://www.cbssports.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články