Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Odmítnutí střídá zájem – Jágr by mohl dál hrát v Bostonu

Boston – Všechno je jinak, Jaromír Jágr by mohl zůstat v Bostonu. Přestože vedení zámořského týmu před pár dny informovalo českého hráče, že už o něj nemá zájem, klub se o služby hokejové legendy chce znovu ucházet. Výrazný podíl na nové situaci má rozhodnutí dalšího pravého křídla Nathana Hortona, jenž odmítl podepsat nový kontrakt.

Jaromír Jágr
zdroj: Getty Images

Jednačtyřicetiletý Jágr v bojích play-off o Stanleyův pohár proti Chicagu nedal jediný gól a po sezoně se od generálního manažera Petera Chiarelliho dozvěděl, že s ním Boston novou smlouvu nepodepíše. Klub ale nyní připustil, že velezkušeného českého útočníka opět možná angažuje.

"Řekli jsme mu, že potřebujeme jít dál, takže zrovna tak se může posunout dál i on. Ale možná to přehodnotíme, přemýšlíme nad tím, že se o jeho služby budeme znovu hlásit. Je na našem seznamu jako jeden z více hráčů. S pravou stranou útoku musíme něco udělat," prohlásil Chiarelli.

Jágr by musel jít nejspíš s platem dolů

Je otázkou, jak by se k celé věci postavil Jágr, jenž byl v Bruins spokojený. Nejspíš by ovšem musel slevit ze svého platu z minulé sezony, kdy se upsal Dallasu za 4,55 milionu dolarů. Dallas nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL do Bostonu vyměnil v dubnu.

Přestože Bruins mají ještě prostor pod sníženým platovým stropem, očekávanou velkou finanční zátěží bude patrně nová smlouva pro brankářskou jedničku Tuukku Raska. Od pátku bude chráněným volným hráčem, ale obě strany chtějí pokračovat ve spolupráci. Raskův dosavadní plat 3,5 milionu dolarů za sezonu by se měl přinejmenším zdvojnásobit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články