Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Jágr: Lidi si budou myslet, že kecám nesmysly. Ale Kanada je hratelná

Praha – Radost ze čtvrtfinálového vítězství stále přetrvává, do hlav českých reprezentantů ale už pomalu pronikají myšlenky na semifinále. V něm je čeká asi největší favorit turnaje, ofenzivními hvězdami nabitá Kanada, která uštědřila ve čtvrtfinále Bělorusku málo vídaný výprask 9:0. I čeští hokejisté už hráčům Javorových listů na mistrovství jednou podlehli, teď ale hlásí, že na Kanaďany znají recept.

Sidney Crosby si podává ruce s Jaromírem Jágrem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"I když si lidi budou myslet, co to kecám za nesmysly, já si myslím, že Kanada je hratelná," říká hlavní hrdina čtvrtfinálové bitvy s Finskem Jaromír Jágr. I on si je ale vědom síly Kanady, která zatím na turnaji drtí soupeře a při skóre 58:14 ještě neztratila ani bod. "Pokud budou hrát svůj nejlepší hokej, tak je šance minimální. Co si budeme povídat," přiznává Jágr.

Jedním dechem ale přidává recept na nejbližšího soupeře Čechů. "Je to výborné mužstvo. Takhle dobrý tým už možná Kanada na mistrovství světa nikdy nebude mít. Na druhou stranu, jsou to hráči jako my. Jde o to, s jakým respektem nastoupíme. Pokud jim dáme respekt a budeme hrát pozičně, tak dostaneme 10:0. Pokud do toho půjdeme tak, že jim nedáme kus ledu zadarmo, tak to bude jiná," prozrazuje český veterán.

Podívejte se na nejzajímavější Jágrovy momenty ve skupinové fázi na letošním mistrovství světa. (//mshokej/zpravy/311387-fordovska-linka-jmenem-jagr-goly-prihravky-klicky-bitky-pripomente-si/)

A stejně mluví i kapitán českého mužstva Jakub Voráček. "Samozřejmě každý ví, jaký tady má Kanada mančaft. Takže musíme hrát dobře do těla a bruslit. Myslím si, že jsme proti nim odehráli dobře první třetinu, kdy jsme bruslili, hráli do těla a vytvářeli si šance. Hlavně jim nesmíme ukázat moc respektu. Protože když budeme sedět na naší modré čáře, oni toho dokážou využít," myslí si útočník Philadephie.

Podle centra první formace Vladimíra Sobotky by si Češi měli vzít příklad z utkání s Finskem, v němž předvedli dosud nejlepší výkon na turnaji. Především co se nasazení a hry do obrany týče. "Kanaďané jsou výborní hráči. Jsou to hráči, kteří jsou v top 15 v bodování NHL. Jsou strašně ofenzivní a umějí dát gól, takže bude důležité, abychom si stejně jako proti Finsku pohlídali obranu a pomáhali bekům ve hře směrem zpátky," uzavírá Sobotka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články