Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hraj s hlavou vztyčenou aneb náhled pod pokličku ženského týmu při premiéře pod pěti kruhy

Hokej je pro každého. Takový je odkaz dokumentu Hraj s hlavou vztyčenou o premiérové účasti české ženské hokejové reprezentace na zimních olympijských hrách, kam se výběr tehdejšího hlavního trenéra Tomáše Paciny letos probojoval. Do zákulisí týmu, který došel na olympiádě v Pekingu až do čtvrtfinále, můžete nahlédnout prostřednictvím unikátních záběrů.

Kromě pohledu do zákulisí nabízí dokument s cílem motivovat další dívky k hraní hokeje také to, jak reprezentantky a další aktéři hodnotili historickou událost, kdy se český ženský tým dostal poprvé na olympijský turnaj.

Pod pěti kruhy si reprezentantky zajistily postup ze skupiny, ale ve čtvrtfinále narazily na silný výběr favorizovaných Američanek. Přestože parta okolo kapitánky Aleny Mills vedla díky heroickému výkonu před polovinou utkání 1:0, přetavily soupeřky velkou převahu v obrat výsledku a radovaly se z očekávaného postupu po výhře 4:1.

Češky však navázaly na zvyšující se herní výkonnost a konkurenceschopnost na následujícím mistrovství světa, když v Dánsku dosáhly už pod vedením kanadské trenérky Carly MacLeodové na začátku září na historický bronz.

Nejprve ovládly základní skupinu B, když si připsaly plný počet bodů, a ve čtvrtfinále přetlačily Finky v prodloužení. Po semifinálové prohře se Spojenými státy si poté spravily chuť v duelu o třetí místo se Švýcarkami a zaznamenaly zisk prvních medailí z velkého turnaje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články