Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Hokejisté vybrali sestřičkám dvě stě tisíc korun. Snad jim to udělá radost, řekl Hronek

Vzdali se svých odměn pro dobrou věc. Čeští hokejoví reprezentanti, kteří se před nedávnem představili na Turnaji Karjala v Helsinkách, darovali více než 200 000 korun České asociaci sester. Národní tým se zapojil do projektu "Pomáháme sestřičkám" a podpořil zdravotníky, kteří v České republice bojují s koronavirem v první linii.

Filip Hronek předává šek prezidentce České asociace sester Martině Šochmanové
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Byla jsem strašně překvapená a musím říct, že si této podpory nesmírně vážím, protože si uvědomuji, že situace samotných sportovců není nyní úplně jednoduchá. A přestože se sami potýkají s nepřízní osudu v podobě pandemie, tak přesto myslí na naše zdravotníky, což je úžasná věc," uvedla prezidentka asociace Martina Šochmanová, která dnes šek od obránce Filipa Hronka v Praze převzala.

S myšlenkou podpořit zdravotníky přišel útočník Andrej Nestrašil, který také vystoupil za tým v krátkém videu, jež reprezentace na podporu zdravotníků přímo ve Finsku natočila.

"Andrej s touto myšlenkou přišel už před turnajem, kdy jsme komunikovali o jeho nominaci s tím, že vše domluví i s hráči. Následně jsme se domluvili na klíči, že většina odměn půjde sestřičkám. Zejména od starších hráčů, mladším jsme odměny nebrali," řekl manažer reprezentace Jan Černý. V kádru národního týmu na turnaji seriálu Euro Hockey Tour bylo totiž i deset juniorů.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté sestřičkám vybrali 200 tisíc, přispěl i Hrachovina

Útočník Magnitogorsku Nestrašil věnoval asociaci celou odměnu za start a výsledky na akci. "Stejně například jako Dominik Hrachovina," uvedl Černý. Brankář Tappary Tampere přitom v průběhu turnaje označil pandemii za divadlo vymyšlené médii.

"Zdálo se nám to jako super nápad a jsme rádi, že alespoň nějakým způsobem můžeme pomoct. A snad jim to udělá nějakou radost," řekl Hronek, jenž na turnaji nastoupil s kapitánským "céčkem" na dresu.

Turnaj Karjaly rozebral i podcast Roberta Záruby Hokej bez červené:

Na transparentním účtu projektu "Pomáháme sestřičkám" se doposud sešlo přes šest milionů korun, které se využívají například na pomoc v podobě balíčků s vitamíny na podporu imunity pro zdravotnický personál.

"Věřím, že poděkování ve formě, kterou si samy sestřičky vyberou, bude velmi cenné. Už ale jen vědomí, že nejsou samy v této nepříjemné situaci, je pro ně důležité," řekla Šochmanová. Která pracoviště odměnu dostanou, to bude teprve určeno. "Chtěli bychom vybrat taková, která mají nejvíce hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid a sestry, které o ně pečují," doplnila prezidentka České asociace sester.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články