Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zlín jde do karantény, v olomoucké a liberecké kabině je podezření na covid

Olomoučtí hokejisté v neděli nenastoupí v domácím utkání sedmého kola extraligy proti pražské Spartě. Důvodem je podezření na onemocnění covidem-19 u několika členů týmu. Ze stejného důvodu si nedělní zápas s Českými Budějovicemi odložili i hokejisté Liberce, pět členů kádru má podezření na nemoc covid-19. Ten se potvrdil u hokejistů Zlína, kteří jsou od pátku v desetidenní karanténě. Odloženy tak nejspíš budou jejich zápasy sedmého až devátého kola extraligy s Brnem, Českými Budějovicemi a Karlovými Vary.

Nový dres hokejistů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Klub nyní bude postupovat podle doporučení lékařů a Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje a další známé informace zveřejní na svých webových stránkách. Do té doby se k situaci nebude více vyjadřovat," uvedlo vedení olomouckých hokejistů.

Bílí Tygři se představili ještě v pátek v pražské O2 areně, kde podlehli Spartě 0:3 a v pátém utkání sezony poprvé nebodovali. Chyběl jim trenér Patrik Augusta a tým vedl asistent Jiří Kudrna.

Promořování klubů v extralize se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Utkání bylo z preventivních důvodů odloženo, neboť se u pěti členů kádru A-týmu objevilo podezření na onemocnění COVID-19. Klub nyní bude postupovat podle doporučení lékařů a Krajské hygienické stanice Libereckého kraje. Do doby, než budou známy další kroky, se klub nebude k situaci více vyjadřovat," uvedli zástupci Liberce.

Liberec už byl v karanténě před startem extraligy. Měl šest nakažených hráčů a přišel kvůli izolaci o semifinále Poháru Generali České pojišťovny proti Pardubicím, které postoupily do finále bez boje.

Z původně plánovaných šesti duelů 7. kola už nezbyl kvůli potížím s koronavirem v dalších týmech v nedělním programu žádný a bude se hrát jen předehrávka 9. kola Vítkovic s Plzní.

Vedení Beranů informovalo o karanténě na klubovém webu, počet nakažených hráčů neupřesnilo. "Z tohoto důvodu se ruší nejbližší plánovaná utkání v Tipsport extralize. O vývoji situace a náhradních termínech zápasů budeme informovat prostřednictvím klubového webu. Klub postupuje dle doporučení lékařů a Krajské hygienické stanice Zlínského kraje," napsal zlínský celek.

V karanténě jsou v současné době hokejisté Mladé Boleslavi, Třince, Karlových Varů, Hradce Králové, Pardubic a Litvínova. Vítkovice odehrály první zápas v pátek, Kometa Brno ještě do extraligového ročníku nezasáhla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články