Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dynamo hlásí další problém s koronavirem, ale v Mladé Boleslavi hrát bude

Českobudějovické Dynamo se musí popasovat s další nákazou koronavirem v týmu. Z onemocnění se aktuálně léčí kvarteto fotbalistů, ale tým v sobotu v Mladé Boleslavi může nastoupit. V minulém týdnu byl kvůli výskytu covidu-19 v mužstvu odložen domácí zápas s Bohemians 1905.

Utkání Opava - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Čtvrteční testování našeho A-týmu odhalilo jeden pozitivní nález u hráče. Jedná se o hráče, který vzhledem k příznakům onemocnění v posledních dnech netrénoval a byl v izolaci. Aktuálně se tak léčí čtyři hráči A-týmu. Do zápasu v Mladé Boleslavi nastoupíme," uvedl jihočeský klub na Twitteru.

"Jedná se o člena základní sestavy, nyní ho po výsledcích testů čeká dalších 10 dnů izolace. Průběh onemocnění je u něj stejný jako u ostatních. Jeden den měl zvýšenou teplotu a pociťoval slabost a únavu," doplnil tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha.

Českobudějovičtí po nálezech z minulého týdne přerušili přes prodloužený víkend přípravu a poté trénovali ve zvláštním režimu. "V úterý brzy ráno došlo k dezinfekci všech prostor na stadionu a hráči bez příznaků v malých skupinkách absolvovali trénink na Složišti."

"V podstatě jsme se vrátili zpět do dubna, kdy hráči přestali zcela využívat šatny a na trénink se sjížděli jednotlivě a jednotlivě pak po tréninku odjížděli domů," dodal Strouha.

Dynamo bude v Mladé Boleslavi postrádat osm hráčů. Čtyři mají covid-19 a čtyři zůstávají zranění. "Situace není ideální, podmínky k tréninku nebyly optimální. Přesto ale věříme tomu, že ti hráči, kteří dostanou v sobotu příležitost, odvedou maximální výkon. Máme na to, abychom v Boleslavi uspěli," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

Na rozdíl od hokejové extraligy byla ve fotbalové lize kvůli koronaviru odložena zatím jen dvě utkání. Vedle zmíněného souboje Českých Budějovic s Bohemians 1905 ještě duel 4. kola mezi Slováckem a Příbramí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články