Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V Jihlavě pro mě údajně nebylo místo. V Třinci to je zatím opravdu paráda, prozradil Kořenář

Před odchodem do zámoří si myslel, že vypomůže prvoligové Jihlavě, která ho hokejově vychovala. Ale Dukla o brankáře Josefa Kořenáře zájem neměla, a tak se upsal pro začátek sezony extraligovému Třinci. Dvaadvacetiletý gólman organizace San Jose Sharks však musel na úvod v rámci letního poháru strávit porážku.

Gólman Josef Kořenář v brance Třince
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Nebyla výhra, tak spokojenost nemůže být stoprocentní. Musím ale říct, že jsem snad pět měsíců nechytal a nebylo to tak hrozné. Kluci mi pomohli, většinou se hrálo na polovině soupeře. První třetina nebyla pro mě vůbec dobrá, měl jsem snad jen tři zákroky. Ve druhé ale něco bylo, puk jsem si už ohmatal," uvedl Kořenář po porážce 2:3 s Hradcem Králové ve čtvrtfinálové odvetě, po které ale postoupili Oceláři.

Odchovanec Jihlavy začal s Oceláři trénovat v minulém týdnu, kdy se klub dohodl s vedením San Jose, že může dočasně působit v Česku. "Je to tady super, neskutečné zázemí. Myslím, že jedno z nejlepších v Česku. Jsem moc rád, že tady mohu být, zatím opravdu paráda. Myslím, že to je sen snad každého, zahrát si za Třinec. Je to v rámci Česka top tým. Ještě asi před deseti dny bych nepomyslel, že tady mohu hrát," přiznal Kořenář.

Opora farmy San Jose v AHL původně počítala, že by sezonu začala v Jihlavě, Dukla ale neměla místo v kádru.

"Byl jsem z toho docela překvapený. Měl jsem opravdu jít do Jihlavy, ale tam to nedopadlo. Trenér jihlavských gólmanů se nakonec dovolal panu Kamešovi (kouči brankářů Třince). Shodou okolností prý z Třince měli taky volat a vyptávat se na mou osobu. V Jihlavě pro mě údajně nebylo místo, tak jsem v extraligovém týmu. Všechno zlé je k něčemu dobré," uvedl Kořenář, jenž dosud čeká na premiérový start v NHL.

Termín začátku nové sezony v zámoří nebyl ještě stanoven, neboť v NHL se momentálně hraje play-off. Kořenář počítá s tím, že bude v Třinci do listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články