Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Motor má už 17 nakažených hráčů a musel přerušit přípravu

Nováček hokejové extraligy Motor České Budějovice má v týmu 18 případů nákazy koronavirem a je v karanténě. Jedná se o 17 hráčů a jednoho člena realizačního týmu. Uvedla to ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Pozitivní výsledky vzešly z pondělního testování hráčů, jež se uskutečnilo poté, co klub v pátek informoval o jednom infikovaném členovi mužstva.

Václav Prospal vede trénink hokejistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Ján Hoinza

"Z mužstva zůstává osm zdravých hráčů. Zatím samozřejmě přesně nevíme zdroj nákazy, ale patrně se rozšířila v klimatizovaném autobusu, kde mužstvo cestovalo. Právě klimatizace je v tomto směru ideální podmínkou pro šíření koronaviru," uvedla Kotrbová. Předpokládá, že České Budějovice by měly stihnout začátek sezony.

Hokejisté Českých Budějovic trénovali od pátku ve zvláštním režimu, nyní museli přípravu na novou sezonu přerušit úplně. "Klub je nadále v kontaktu s hygienou a bude s ní komunikovat o každém následujícím kroku," uvedli Jihočeši na oficiálním webu.

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na covid-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Motor naposledy hrál ve čtvrtek Pohár Generali České pojišťovny v Plzni a další přípravné zápasy měl naplánované na září. Sezona nejvyšší soutěže, v níž se České Budějovice představí po sedmi letech, začne 18. září.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Českých Budějovic mají 16 nakažených hráčů
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články