Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spartu dvoubranková ztráta nezlomila, Vary nakonec porazila 5:2

Sparta porazila v předehrávce 10. kola extraligy Karlovy Vary 5:2. Energie vedla v druhé třetině 2:0, přesto utrpěla sedmou porážku za sebou a zůstává předposlední s pouhými čtyřmi body. Sparta po třetí výhře z posledních čtyř zápasů poskočila na třetí příčku.

Utkání Sparta - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Domácí se museli už v třetí minutě bránit v oslabení po faulu Kumstáta a vůbec se jim to nepodařilo. Rachůnek po osmi sekundách zaskočil Machovského povedenou ranou na bližší tyč.

Další možnost měl Vlach, který jel sám, jenže neměl potřebnou rychlost a domácí gólman byl tentokrát bezchybný.

Sparta pak hrála přesilovku, v níž mohl svůj prohřešek odčinit Kumstát, sám proti Novotnému volil blafák do bekhendu, jenže lapačka karlovarského gólmana byla dostatečně rychlá.

Ve 25. minutě Forman zbytečně fauloval na polovině kluziště a Západočeši znovu trestali. Vlach fotbalově usměrnil přihrávku bruslí a sudí po konzultaci s kolegou u videa potvrdili dvoubrankové vedení hostů.

Rozčarované domácí jako by tenhle moment probudil a už o 40 sekund později Kudrna překvapil Novotného rychlým zakončením po výjezdu zpoza branky.

Blain navíc v končící 27. minutě trefil parádně horní růžek a bylo vyrovnáno. Šance se pak střídaly na obou stranách. Vrána se ve 37. minutě protáhl až před Novotného, ale tváří v tváří ho nepřekonal.

Ještě před druhou přestávkou měli Karlovarští k dispozici 105 sekund přesilovky pět na tři, jenže po necelé půlminutě fauloval Podlipnik a při hře čtyři na tři hosté nic nevymysleli.

Zkraje třetí dvacetiminutovky nejprve zahrozil po pěkné individuální akci Říčka, s jehož zakončením si ještě Novotný poradil, ale pár vteřin poté neměl šanci zareagovat na Vránovu teč a Pražané dovršili obrat.

Sparta navíc hrála záhy přesilovku, během níž hledal Pech ostrou přihrávkou před brankovištěm najíždějícího Kumstáta a Novotný si ve snaze narušit tuto souhru srazil holí puk za svá záda - 4:2.

Dvě a čtvrt minuty před koncem se zranil domácí útočník Jarůšek, jenž zůstal ležet na ledě po bruslařském souboji s Rohanem a tvrdém nárazu do mantinelu. Led opouštěl na nosítkách. Myšlenky na nepříjemný moment rozehnal alespoň trošku Forman pátou trefou.

"Ríša má pohmožděnou krční páteř. Mluví, hýbe rukama, zdá se být relativně v pořádku, ale s těmito věcmi není radno si zahrávat. Proto raději zamířil do nemocnice na CT vyšetření," uvedl asistent sparťanského trenéra Jaroslav Nedvěd.

Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. A. Kudrna (P. Vrána), 27. Blain (M. Beran, Sill), 41. P. Vrána (T. Pavelka, Gregorc), 46. Pech, 59. Forman (Pech, Kumstát) - 3. T. Rachůnek (Sičák), 25. Roman Vlach. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. Diváci: 5307.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Piskáček, Dvořák, Delisle - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Karlovy Vary: F. Novotný - Kovačevič, Šenkeřík, Podlipnik, M. Rohan, Sičák, Vágner, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Na nás byla na začátku vidět trochu taková deka z předchozí porážky se Zlínem, kdy nás tady vycvičili. Začali jsme opatrně, soupeř udeřil gólem, který přišel jak blesk z čistého nebe. Musím říct, že co nás nejvíc nakoplo, byl ten druhý sporný gól soupeře. Někdy jsou ty emoce negativní, jindy pozitivní. Kluci se semkli a najednou to z nich začalo čišet, jak se naštvali. Hlavně to ale namířili tím směrem, aby zápas otočili. Postavili se k tomu skvěle. Pak už bylo na ledě jen jedno mužstvo a soupeře jsme válcovali. Góly byly odměnou za tu práci."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Na začátku jsme měli dobrý pohyb, dokázali jsme si vytvořit nějaké příležitosti a vstřelili první branku, což nám hodně pomohlo. Na začátku druhé třetiny se nám dokonce povedlo navýšit náskok na 2:0, ale pak tam byl klíčový okamžik utkání, když jsme nedokázali domácí udržet na ten dvoubrankový odstup alespoň pár minut, aby trošičku znervózněli. Nechali jsme si dát zbytečný hloupý gól a vzápětí i další vyrovnávací. Měli jsme pak ještě šanci přesilovkou pět na tři, ale i když jsme ji nesehráli špatně, udělali jsme hloupý faul. Sparta pak byla důraznější v zakončení, myslím, že výsledek je pro nás krutý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články