Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

SOUHRN 50. KOLA: Litvínov nezvládl zápas pravdy a je nad propastí, Mladá Boleslav jde do play-off

Pražská Sparta zvládla přímý souboj s Litvínovem o lepší výchozí pozici před posledními dvěma duely základní části a Severočechy porazila 5:3. Sparťané tak mají pohodlný náskok pěti bodů a lepší vzájemné zápasy s chemiky. Jistotu play-off si už uhrála Mladá Boleslav, která přetlačila Zlín 3:1. Situace na čele se zamotala, Liberec i Plzeň prohrály, naopak Třinec se vrátil na druhou příčku. Souboj o dvanácté místo zvládly lépe Karlovy Vary.

Hokejová bitva mezi Spartou a Litvínovem
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Sparta – Litvínov 5:3

Zatěžkávací zkoušku hokejisté Sparty zvládli a odrazili nápor Litvínova. V domácím utkání Vervu přestříleli 5:3. Pátou branku ve 45. minutě zaznamenal Jiří Smejkal v oslabení krátce poté, co nebyl uznán gól Lukáše Kašpara. Sparta odskočila jedenáctému Litvínovu už na pět bodů a k zajištění účasti ve vyřazovací části jí stačí ve zbývajících dvou kolech získat bez ohledu na výsledky Severočechů bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Litvínov

Mladá Boleslav – Zlín 3:1

V souboji dvou sousedů v tabulce uspěla Mladá Boleslav nad Zlínem 3:1 a vítězstvím si zajistila místenku v play-off. Za domácí se gólově prosadili Žejdl, Knotek a Vondrka, za hosty korigoval jen Honejsek. Berani jsou i přes porážku blízko postupu, dvě kola před koncem základní části mají šestibodový náskok před jedenáctým Litvínovem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Zlín

Chomutov – Karlovy Vary 1:2 PP

Boj o dvanácté místo přinesl urputný hokej se šťastným koncem pro hosty. Karlovy Vary vyhrály na ledě Chomutova 2:1 v prodloužení díky dvěma gólům Grígera. Západočeši tak mají tříbodový náskok před Piráty, navíc ukončili sérii deseti porážek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov – Karlovy Vary

Liberec – Brno 2:3 PP

Dvakrát Liberec dotahoval, nakonec z utkání odchází jako poražený. Bílí Tygři doma nestačili na obhájce titulu Kometu 2:3 v prodloužení a tabulku nejvyšší hokejové soutěže vedou o dva body před Plzní. V prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Brňany Petr Holík. Hosty několikrát v duelu podržel i brankář Karel Vejmelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec – Brno

Vítkovice – Hradec Králové 3:2 SN

Ostravané částečně zapomněli na nepovedený duel v Brně a v domácím utkání si poradili s Hradcem Králové 3:2 po samostatných nájezdech. Východočeši vedli po trefě Filipa Pavlíka, poté ale Rákos neproměnil trestné střílení a Výtisk se Stránským obrátili výsledek. Prodloužení si pak vynutil Vincour, ale nájezdy rozhodl Kucsera se Stránským.

Plzeň – Třinec 1:2

Šlágr kola se dobře vyvíjel ve prospěch domácí Plzně po úvodní trefě Kracíka, ale Oceláři duel otočili na vítězných 2:1. Nejprve vyrovnal Werek a výhru Třince zajistil Růžička pět minut před koncem utkání. Slezané přeskočili Západočechy na druhém místě a na první Liberec ztrácí jen dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Třinec

Olomouc – Pardubice 3:2

Hanáci zareagovali na výhru Vítkovic nad Hradcem Králové a po výhře 3:2 nad Pardubicemi zůstávají na šesté příčce zajišťující čtvrtfinále play-off. Olomouc musela duel s Dynamem otáčet, neboť hosté vedli po trefách Poulíčka a Rolinka. Ve druhé polovině utkání ale zařídili obrat Ondrušek se Švrčkem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články