Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třinec se pátou výhrou v řadě vrátil do boje o Prezidentský pohár, v Plzni rozhodl Růžička

Šlágr 50. kola se dobře vyvíjel ve prospěch domácí Plzně po úvodní trefě Kracíka, ale Oceláři duel otočili na vítězných 2:1. Nejprve vyrovnal Werek a výhru Třince zajistil Růžička pět minut před koncem utkání. Slezané přeskočili Západočechy na druhém místě a na první Liberec ztrácí jen dva body.

Plzeňský Roman Vráblík střílí na třineckou branku
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v první třetině ospale hrající Třinečtí nestíhali. V sedmé minutě při vyloučení Marcinka nejprve trefil Moravčík od modré čáry horní tyč, ale vzápětí se po přihrávce Stacha trefil z bezprostřední blízkosti do odkryté branky Kracík.

Rozjetí indiáni často pálili z dobrých pozic. Oceláře ovšem držel gólman Hrubec, jenž zlikvidoval pokusy Eberleho s Pourem a skvěle zastavil střelu Gulaše z přečíslení dvou na jednoho. Prostupnou třineckou obranu v závěru úvodní třetiny překonal Eberle dlouhou přihrávkou na Kodýtka, ten ale tváří v tvář Hrubcovi neuspěl.

"Určitě dnešní porážka mrzí. Měli jsme dnes něco vyhrát. Chybělo nám víc branek v první třetině, jeden gól byl málo. Umíme určitě zakončovat lépe než dneska. Potom přišly fauly a tím jsme dostali Třinec do hry. Je to kvalitní tým. Když vedou, tak si to umí ohlídat," zhodnotil utkání jediný střelec Škody Jaroslav Kracík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Třinec

Do prostřední části naskočili hosté o poznání lépe. Díky lepšímu pohybu se začali prosazovat v útočném pásmu. Ve 27. minutě Hrňovi úspěšné zakončení z hranice brankoviště překazil vynikajícím zákrokem lapačkou gólman Frodl. Za chvíli na druhé straně zaváhal při rozehrávce Galvinš, osamocený Pour však z mezikruží vypálil nad. Ofenzivní akce se rychle střídaly mezi oběma týmy.

V polovině utkání Gulaš přihrávkou uvolnil Nedorosta, jehož střelu na poslední chvíli stačil vyrazit svým pravým betonem Hrubec. Poté Oceláři nepotrestali vyloučení Gulaše, ale ve 36. minutě se přesně pod horní tyč trefil z levého kruhu zápěstím Werek. Po tvrdém hitu Musila na Kracíka se na ledě přitvrdilo. Nedisciplinovaní indiáni nabídli Třinci 80 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Ránu Růžičky bez přípravy ale dokázal Frodl zastavit lapačkou.

Na začátku závěrečné třetiny hosté nezužitkovali zbytek početní výhody, už při hře pět na pět Frodla ohrozil střelou z otočky šikovný mladík Raška. Oba soupeři se již více soustředili na defenzivu, přesto v 50. minutě po plzeňském přečíslení tří na jednoho musel dorážku Indráka vleže zneškodnit Hrubec.

Jeho protějšek Frodl zase rozklekem vychytal v šanci Novotného. V 55. minutě po chybě domácích ve středním pásmu Werek posunul puk rozjetému Růžičkovi, který tvrdou střelou po ledě rozhodl. Na výsledku již nic nezměnila ani dvouminutová plzeňská power-play.

"Emoce tam nepřevládly, patří k hokeji. Byl to náš soused v tabulce a byl to boj. Každý se snaží do konce základní části urvat co nejvíce bodů. Museli jsme do toho dát všechno," řekl domácí útočník Jan Eberle, který inkasoval během utkání celkem čtyři trestné minuty.

50. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Kracík - 36. Werek (Svačina, Polanský), 55. Martin Růžička (Werek). Rozhodčí: Hribik, Kika - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 6876.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Allen, Jones, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Stach, V. Nedorost - Eberle, Kodýtek, Pour - Indrák, Kracík, Kantner - D. Kindl, Preisinger, Kolda. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martin Růžička, Ciencala, Svačina - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Š. Novotný, Polanský, Werek - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Raška. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Do utkání jsme vstoupili výborně. Celou první třetinu jsme odehráli dobře. Jeden z důvodů dnešní porážky je v tom, že jsme z těch šancí nedokázali odskočit na víc než jednogólový rozdíl. Od druhé třetiny se hokej srovnal. Sérii oslabení jsme výborně ubránili, ale paradoxně od té doby jsme byli ve třetí třetině horším týmem. Došla nám naše šťáva. Odhazovali jsme puky a nedokázali jsme se dostat jednoduše do útočného pásma. Nebyli jsme lepší v soubojích a kvůli tomu jsme zůstávali zbytečně dlouho u nás v pásmu. Byli jsme v těchto aspektech horší a Třinec zaslouženě vyhrál."

Václav Varaďa (Třinec): "Myslím si, že jsme měli skvělý vstup do zápasu. Pohybem jsme měli šance v prvních minutách. Potom nás oslabení zmrazilo. Plzeň měla více ze hry a hodně šancí. Skvělý Šimon Hrubec nás tam podržel. O přestávce jsme si k tomu něco řekli. Zlepšili jsme se na puku, začali lépe forčekovat a vytvořili si šance. Hra se tím srovnala. Ve třetí třetině se nám podařilo dát rozhodující gól. Takticky jsme drželi střední pásmo a nepustili domácí do žádné šance. Play-off hokej se musel většině diváků líbit. Mrzí mě hulvátské chování některých fandů, kteří hází plné plechovky piva na naši střídačku a nakonec tím trefí i hlavního rozhodčího. To se do takového utkání nehodí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články