Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav porazila Zlín a zajistila si postup do play-off, Berani jsou ale blízko předkolu

V souboji dvou sousedů v tabulce uspěla v 50. kole Mladá Boleslav nad Zlínem 3:1 a vítězstvím si zajistila místenku v play-off. Za domácí se gólově prosadili Žejdl, Knotek a Vondrka, za hosty korigoval jen Honejsek. Berani jsou i přes porážku blízko postupu, dvě kola před koncem základní části mají šestibodový náskok před jedenáctým Litvínovem, který prohrál na Spartě 3:5.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Zlín, který prohrál teprve podruhé z posledních devíti zápasů, potřebuje k jistotě postupu do vyřazovací části získat z posledních dvou kol bod bez ohledu na výsledky Litvínova, s nímž mají Berani horší vzájemné zápasy.

"Hrajeme teď skvělý hokej. Vůbec nemusíme věšet hlavy, bojujeme jako lvi a zbývají poslední dva zápasy. Nikdo nečekal, že vyhrajeme všechno do konce základní části. Máme plán pořád stejný, víme, že musíme udělat ještě bod. Je jedno, jestli to bude v Olomouci nebo doma s Kometou. My budeme chtít oba ty zápasy vyhrát," uvedl zlínský útočník Antonín Honejsek.

V úvodu se hrálo bez větších šancí a domácí gólman Růžička i hostující Kašík si s pokusy z větší vzdálenosti bez problémů poradili. Zlínský gólman v páté minutě zlikvidoval Musilovu dorážku. Více ze hry získávala Mladá Boleslav a v polovině úvodní části po brejku vypálil z pravého kruhu Šťastný, Kašík však zasáhl lapačkou.

V 11. minutě pomohla Zlínu po Dlapově pokusu od modré čáry tyč. Zlín odolal při Gazdově vyloučení, ale v 18. minutě už se Bruslařský klub radoval. Pláňkovu přihrávku usměrnil za Kašíka Žejdl.

V úvodu druhého dějství mohli hosté vyrovnat. Po Okálově přihrávce ale u pravé tyče nezpracoval puk Šlahař a nestihl zakončit. V 25. minutě se radovali domácí, jenže předčasně. Skalický se totiž prosadil po domnělé Vondrkově přihrávce rukou, takže sudí Jeřábek s Lacinou gól chybně neuznali.

"Já se snažím být na ledě fakt čestný. Když má rozhodčí pravdu a já cítím, že jsem udělal něco, co jsem neměl, po čem by neměl gól platit, tak bych nikdy nic neřekl. Ale já jsem věděl, že jsem se toho nedotkl. Ale bohužel, je to vyjádření rozhodčího a s tím já nic neudělám," uvedl Vondrka, který se po neuznaném gólu hodně rozčiloval.

Zlín se ubránil v oslabení po špatném střídání, v 37. minutě však už domácí zvýšili náskok. Do úniku se dostal Knotek a překonal Kašíka. Zlínští se ještě snažili reklamovat předchozí zákrok Šťastného na Okála. Hosté snížili 84 sekund před koncem druhé části, kdy při Musilově trestu nachytal Růžičku z nulového úhlu Honejsek.

"Ta přesilovka byla taková pomalá a ospalá. Pak přišla jedna rychlá přihrávka z jednoho rohu do druhého na mě. Viděl jsem, že se gólman přesouvá strašně pomalu. Vystřelil jsem na něj, v ten moment jsem si říkal, že tam je, že se zase tak pomalu nepřesunul. Myslím, že jsem ho trefil někde na ohyb pod koleno, a naštěstí to tam prošlo," řekl Honejsek.

Po půl minutě závěrečného dějství ale vrátil domácím dvoubrankový náskok kapitán Vondrka, který skóroval z dorážky po Knotkově pokusu. "Pro mě byla satisfakce, že jsem dal i gól a že jsme vyhráli," vrátil se Vondrka k neuznané brance.

Při Šlahařově trestu Berani odolali. Mladá Boleslav si bezpečný náskok pozorně hlídala a nedávala šanci Zlínu pomýšlet na bod, který by mu také zajistil definitivně účast v předkole play-off. Největší šanci zvýšit měl v 52. minutě Žejdl. Zlínský kouč Robert Svoboda sáhl už více než tři minuty před koncem k power-play, Růžička však při tlaku Beranů odolal.

50. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Žejdl (Pláněk, D. Šťastný), 37. T. Knotek (Vondrka, Němeček), 41. Vondrka (T. Knotek) - 39. Honejsek (Šlahař, Valenta). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2437.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Dlapa - Vondrka, T. Knotek, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta, Padrnos - Dufek, Herman, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Okál - L. Krejčík, P. Sedláček, E. Kulda - Werbik, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Hrálo se o desítku, kam všichni chtějí. My máme se Zlínem negativní bilanci, třikrát jsme s ním prohráli. Víme, že hraje výborně a má výbornou formu, z posledních osmi zápasů sedm vyhrál. Jsme strašně rádi, že se nám podařilo vyhrát a do té desítky jsme se dostali, což je pro nás strašně důležité. Jenom jedna věc je pro mě na tom taková zarážející; že jsme nebyli schopní takové nasazení a výkon předvést i minulý zápas v Olomouci, kde jsme hráli opravdu špatně."

Robert Svoboda (Zlín): "Oba dva mančafty věděly, že hrají o jistotu předkola. Byl to dobrý zápas ve vysokém tempu. My jsme věděli, jaký hokej můžeme čekat od domácích. Výsledku napověděly dva momenty. Za stavu 1:0 pro domácí jsme měli brejk, Kulda nedal a hned z toho bylo 2:0. Pak se nám podařilo snížit. A vstup do třetí třetiny, který to utrhl na 3:1, byl rozhodující. Náš mančaft se snažil a měl víru, ale sil už je méně. Zápasů je moc a potýkáme se stejně jako všechny týmy s faktem, že hráčů není tolik. Taháme to na jedny a ty samé."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články