Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karlovy Vary přetlačily Chomutov, bod navíc vystřelil Energii Gríger

Boj o dvanácté místo přinesl urputný hokej se šťastným koncem pro hosty. Karlovy Vary vyhrály v 50. kole na ledě Chomutova 2:1 v prodloužení díky dvěma gólům Grígera. Západočeši tak mají tříbodový náskok před Piráty, navíc ukončili sérii deseti porážek.

Utkání Chomutov – Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Dlouho jsme nevyhráli a strašně už jsme chtěli. Konečně se to štěstíčko přiklonilo na naši stranu, protože v předchozích zápasech nám malinko chybělo a prohrávali jsme o gól. Jsme strašně rádi za výhru, jsou to pro nás super dva body, od kterých se musíme odrazit do dalších zápasů. Musíme bojovat jako proti Chomutovu a pak věřím, že to bude stále lepší," uvedl Gríger.

Vstup do utkání měla Energie zjednodušený přesilovkou, která se ale hostům příliš nevyvedla. V sedmé minutě se před Bednářem vytvořila velká skrumáž, z níž však Piráti nic nevytěžili, což potvrdil i videorozhodčí.

V dalším průběhu si Piráti přenesli z přesilovky tlak, ze kterého v 17. minutě mohl skórovat Duda, jeho bekhend však skončil ve výstroji mladého strážce branky Energie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov – Karlovy Vary

"Hodně jsme se natrápili a nemohli jsme se nějak prosadit. Málo jsme se tlačili do brány. V přesilovkách netrefujeme z osy bránu, což máme, protože potom bychom tam mohli něco domlátit, ale zpoza brány se gól dává těžko," prohlásil domácí útočník Vladimír Růžička mladší.

Zkraje druhého dějství nevyužili Karlovarští svou přesilovku, Piráti byli gólové radosti o poznání blíže, jenomže Vantuch po Dietzově střele namířil dorážku jen do brankové konstrukce.

Krátce před polovinou utkání Gríger tak dlouho dotíral u tyčky domácí branky, až puk za čáru dotlačil a poslal Energii do vedení. To mohl navýšit Beránek, jehož v úniku vychytal Peters. Hned z protiútoku ve stejné situaci selhal Vantuch.

"Měli jsme hrozně moc úplně zbytečných vyloučení, takže se pak hraje na pár lidí a zbytek je studený. Bylo jich snad osm nebo deset, ale nevím, protože jsem to u sedmi přestal počítat. Je to pak hrozně těžké a myslím, že to rozhodlo," hledal příčiny porážky Růžička mladší.

Úvod závěrečné části byl hodně rozháraný a nepřesný. Ve 44. minutě dostal Blaha špatnou přihrávku na pravý kruh, ale stahovačkou kolem Bednářova betonu srovnal. V následujících minutách měli Karlovarští převahu, kterou podpořily i dvě přesilovky, ani jednu však v dobrých šancích Plutnar nebo Černý nevyužili.

Závěrečné minuty základní hrací doby se nesly v obrazu pevných obran, i proto došel duel až do prodloužení. V 61. minutě rozhodl po přečíslení dvou na jednoho Gríger.

"Góly mě potěšily, ale měl jsem i štěstí. První gól propadl se štěstím a u druhého mi Rachna (Tomáš Rachůnek) výborně nahrál. Bylo to jenom o tom, abych se trefil. Všichni jsme bojovali a makali. Fantasticky nám zachytal brankář a musím před ním smeknout. Bylo to o celém mužstvu, ne jenom o mně," zdůraznil Gríger.

50. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 44. Blaha (V. Růžička ml., Sklenář) - 29. Gríger (O. Beránek, T. Rachůnek), 61. Gríger (T. Rachůnek). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 8:4. Bez využití. Diváci: 4431.

Chomutov: Peters - Knot, Jank, L. Kovář, Valach, Dietz, Blaha, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - J. Stránský, Klhůfek, Tomica - Duda, Vantuch, Koblasa - Raška, Gut, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Karlovy Vary: J. Bednář - Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák, M. Rohan, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek - J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš - Balán, Skuhravý, Gorčík - Stloukal, Kverka, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Byla to bitva, oba týmy hrály o hodně a podle toho také vypadalo i dnešní utkání, které nebylo moc pohledné. Byl to souboj brankářů a taktik. Ve druhé třetině se soupeř ujal vedení, což pro nás nebylo úplně ideální, ale dokázali jsme srovnat. Chtěli jsme utkání zvrátit, jenže jsme nedali góly. Prodloužení je pro nás zklamáním, protože jsme ho zahráli naivně, proto jsme prohráli."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Bylo to pro nás další těžké utkání. Byla na nás ze začátku znát nervozita, takže jsme neměli úplně ideální pohyb, jaký bychom potřebovali. Od druhé třetiny jsme začali hrát, co jsme chtěli. A navíc jsme dali první branku, což bylo hodně důležité. Velmi si cením, že i za stavu 1:1 jsme zvládli závěr. Byli jsme silní, obětaví a šli jsme si za druhým bodem, který je pro nás nesmírně cenný. Budeme bojovat dál."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články