Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

SOUHRN 50. KOLA: Bruslaři ukončili vítěznou sérii Hradce Králové, repríza finále vyzněla pro Spartu

Dvě kola před koncem je jasno o účastnících předkola extraligového play-off. Litvínov si prodlouží sezonu díky těsné výhře nad Plzní a Mladá Boleslav poté, co ukončila v nájezdech desetizápasovou vítěznou sérii Hradce Králové. O účastníkovi baráže tak pravděpodobně rozhodne páteční utkání mezi Českými Budějovicemi a Kladnem, Motor má přes vysokou porážku v Karlových Varech stále k dobru bod, Rytíři totiž doma podlehli Vítkovicím 1:2. V repríze finále Sparta porazila Třinec 4:2 a udržela naději na druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Mladá Boleslav

Mladá Boleslav si definitivně zajistila jak záchranu v extralize, tak postup do předkola. Na ledě Hradce Králové vyhráli Bruslaři 4:3 po samostatných nájezdech, rozdílový pokus proměnil bývalý hráč soupeře Kelly Klíma. Východočeši tak nevyrovnali rekordní počin Liberce z ročníku 2016/17 a po deseti výhrách v základní hrací době za sebou padli.

Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 3:4 po nájezdech (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jank, 21. McCormack (Eberle), 31. Zachar (R. Pavlík) - 7. O. Roman (Lantoši, Malát), 15. Söderlund (Pýcha, Lintuniemi), 54. Pláněk (Lintuniemi, Bičevskis), rozhodující nájezd Kelly Klíma. Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček I - Ondráček II, Hnát. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 4274.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Třinec

Sparta nevzdává boj o druhé místo, v repríze finále přehrála Třinec

Gólem a asistencí se na vítězství Pražanů 4:2 podíleli útočníci Miroslav Forman a David Kaše. Sparta bodovala v 15 z posledních 16 kol a stále ztrácí tři body na druhé Vítkovice, které však odehrály o zápas víc.

Obhájci titulu prohráli pátý z minulých šesti duelů a přišli o šanci na přímý postup do čtvrtfinále. "Bohužel jsme celý zápas dotahovali, ale přiblížili jsme se domácím opět na začátku třetí třetiny. Potom jsme tlačili, ale bohužel nám to tam už nepadlo a Sparta zaslouženě získala tři body," konstatoval střelec prvního gólu Ocelářů Marko Daňo.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Tomášek (Horák, Mikliš), 4. D. Kaše (Forman, Řepík), 13. Forman (D. Kaše, Kempný), 57. Buchtele (P. Kousal) - 8. Daňo (M. Růžička, Vrána), 41. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Rampír, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 12.102.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Olomouc

Kometa nepovolila Olomouci ani gól a bodově s ní srovnala krok

Brno navázalo na páteční výhru nad vítězem základní části z Pardubic, v tabulce zůstalo na osmém místě a po vítězství 3:0 nad Olomoucí se na svého soupeře bodově dotáhlo. Šesté čisté konto v sezoně udržel Dominik Furch.

Kometa Brno - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Flek (Vincour), 25. Koblížek (Holík, Strömberg), 34. Vincour (Ščotka). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Kučeřík (Brno) a Švrček (Olomouc) 5 min. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 6548.

Karlovy Vary i počtvrté v sezoně porazily České Budějovice

Domácí Energie vyhrála 5:1 zejména díky povedené druhé třetině, kdy vyhnala Strmeně z branky a definitivně rozhodla dvěma brankami během 28. minuty, kdy skórovali Kohout a Koblasa. Jihočeši jsou i nadále předposlední a přišli o šanci na postup do předkola.

"Bylo důležité, že jsme vstřelili první gól. Potom si myslím, že zápas byl už v naší režii. Jsem hlavně rád, že splnili náš cíl pro třetí třetinu. Řekli jsme si, že v ní nesmíme dostat branku, a opravdu jsme ji nedostali. To je naše největší vítězství," řekl kapitán domácích Jiří Černoch.

Energie Karlovy Vary - Motor České Budějovice 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Černoch (O. Beránek), 12. Kofroň (Juusola), 22. Hladonik (Kohout, Gríger), 28. Kohout (Redlich), 28. Koblasa (Černoch) - 19. Dzierkals (Gulaš). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3337.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Vítkovice

Jágrův gól přišel pozdě, Kladno je dál poslední

Kladno prohrálo s Vítkovicemi 1:2 a po třetí porážce za sebou dál uzavírá tabulku soutěže. Všechny tři duely přitom Středočeši odehráli na svém ledě. Hosté naopak uspěli v pátém z posledních šesti vystoupení a drží druhé místo. Vítězný gól si připsal útočník Jakub Kotala, jenž zaznamenal i nahrávku.

Za domácí se prosadil až za stavu 0:2 v čase 59:03 Jaromír Jágr. "Myslím, že poslední dvě třetiny byly skvěle odmakané. První nebyla z naší strany až taková, měli tam několik úniků. Jinak to byl dobrý zápas, jenže je to málo, na body to nestačilo," litoval gólman Rytířů Adam Brízgala.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 60. Jágr (Plekanec, Dotchin) - 7. Raskob (Kalus, Kotala), 45. Kotala. Rozhodčí: Hradil, Stano (SR) - Frodl, Lhotský. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4073.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Plzeň

Zdráhal dvěma góly vystřelil Litvínovu předkolo

Litvínov porazil Plzeň 2:1 a díky souběžným porážkám Kladna a Českých Budějovic si zajistil postup do předkola play-off. Severočeši díky dvěma gólům Patrika Zdráhala natáhli svoji vítěznou šňůru na čtyři zápasy. Plzeň, za kterou snižoval až v 54. minutě Rekonen, si naopak připsala v únoru sedmou porážku v řadě.

"Teď je před námi asi příjemnější etapa. Na jednu stranu už nebudeme mít co ztratit, ale na druhou si v play-off nepůjdeme jen zahrát. Budeme se chtít připravit tak, abychom se třeba pokusili o nějaké překvapení," řekl trenér "chemiků" Karel Mlejnek.

HC Litvínov - HC Plzeň 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Zdráhal (Estephan), 34. Zdráhal (Š. Stránský, Demel) - 54. Rekonen (Holešinský). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4478.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články