Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

SOUHRN 49. KOLA: Hradec je k nezastavení, Vítkovice deklasovaly Energii a Litvínov zatáhl Boleslav do problémů

V extralize přituhuje a pociťuje to zejména Mladá Boleslav. Bruslaři doma nestačili na konkurenta v boji o předkolo play-off a Litvínovu podlehli 1:2. Oba soupeři se tak v tabulce prohodili a pořád se musí koukat pod sebe. Příjemné starosti mají naopak Vítkovice, které se snaží udržet druhou příčku. Zatím se jim to daří a pozici potvrdily vysokým triumfem 6:1 nad Karlovými Vary. Na vítězné vlně deseti zápasů se veze Hradec Králové, Východočeši si poradili s Olomoucí 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Karlovy Vary

Vítkovice si drží Spartu od těla

Ostravané neměli větší problémy s Karlovými Vary a po vysokém vítězství 6:1 zůstávají druzí v tabulce. Pod jednoznačný výsledek se podepsal zejména útočník Dominik Lakatoš, jenž si připsal gól v oslabení a celkem čtyři body. Přesilovku zase zužitkoval Rastislav Dej. Západočeši mají z posledních dvou duelů hrozivé skóre 1:11.

HC Vítkovice Ridera – HC Energie Karlovy Vary 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Mikuš (Fridrich, Lakatoš), 18. Dej (Lakatoš, Kotala), 23. Lakatoš, 33. Chlán (Raskob, Lakatoš), 36. Lindberg (Roberts Bukarts, Lednický), 44. Mueller (Roberts Bukarts, Raskob) - 48. Gríger (Stříteský, Hladonik). Rozhodčí: Květoň, Pražák - Blažek, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5809.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Litvínov

Mladá Boleslav si zahrává s baráží

Místo toho, aby si zajistili účast v předkole play-off, se dostávají pod ještě větší tlak. Hokejisté Mladé Boleslavi doma podlehli Litvínovu 1:2 a propadli se na dvanácté místo. Od posledního Kladna oba soupeře dělí jen pět bodů. Těsnou výhru Severočechů vystřelil Jindřich Abdul, před ním se trefil spoluhráč Patrik Zdráhal a boleslavský Tomáš Šmerha.

BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Šmerha (Šťastný, Pláněk) - 7. P. Zdráhal (Jaks, Sukeľ), 12. Abdul. Rozhodčí: Hribik, Sýkora - Zíka, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 3457.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Hradec Králové

Hradec má desátou tříbodovou výhru v řadě

V největší formě hraje Hradec Králové. Východočeši si v Olomouci připsali po výsledku 4:0 už desátý triumf v řadě a za poslední měsíc nasbírali třicet bodů. Dvěma góly k tomu přispěl Lukáš Cingeľ, jednou se trefil Bohumil Jank a Oliver Okuliar. Henri Kiviaho má další nulu. Hradečtí jsou stále čtvrtí, před pátým Libercem si udržují čtyřbodový náskok. Hanáci nebodovali potřetí z posledních čtyř zápasů.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Cingeľ (Lev, Eberle), 22. Jank (Lev), 22. Cingeľ (Eberle), 48. Okuliar (Lalancette). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Rampír, Synek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4568.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Třinec

Plzeň prohrála šesté utkání za sebou

V souboji dvou týmů, kterým se v poslední době nedaří, byli šťastnější hosté z Třince. Oceláři se v Plzni radovali z vítězství 5:4 po prodloužení a ukončili sérii čtyř porážek. Slezané se mohli opřít o kanonýry – Martin Růžička i Libor Hudáček zaznamenali po dvou brankách, prvně jmenovaný utkání rozhodl v přesilovce. Jednou se prosadil také Lukáš Kaňák, bývalý hráč Západočechů.

HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 4:5 v prodl. (0:0, 2:3, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Rekonen (Schleiss, Mertl), 33. Holešinský (Houdek), 48. Hrabík (Pour, Suchý), 54. Schleiss (Zámorský, Rekonen) - 28. L. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 31. L. Hudáček (M. Růžička, Nestrašil), 36. M. Růžička (Daňo), 56. L. Kaňák (Nestrašil, J. Jeřábek), 64. M. Růžička (Nestrašil). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček I - J. Ondráček II, Tůma. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 4529.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Brno

Pardubice prohrály v novém roce teprve počtvrté

Cenný triumf z ledu jistého vítěze základní části si odvezla Kometa. Brňané zvítězili v Pardubicích 3:1, když ve třetí třetině předvedli dokonalý obrat. Na úvodní trefu domácího Jana Mandáta z 12. minuty nejprve zareagoval Adam Zbořil a o necelé dvě minuty zařídil vítězný gól Martin Zaťovič. V závěru přidal pojistku v přesilovce Andrej Kollár. Jihomoravané tak po dvou prohrách zase zabrali a poskočili na osmé místo tabulky před Plzeň.

HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Mandát (Vála, J. Kolář) - 45. A. Zbořil (Ďaloga), 46. Zaťovič (Šalé), 57. Kollár (Flek, Kučeřík). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Sparta

Kladno nevyužilo zaváhání Motoru

Poslední Rytíři se mohli dostat znovu před Motor na předposlední místo, ale nabídnuté možnosti nevyužili. Kladno napodobilo České Budějovice domácí porážkou 3:4, když Středočeši nestačili na Spartu. Rozdíl mezi oběma týmy namočenými v barážových starostech tak zůstává jednobodový. Domácím nestačily ani dva body (1+1) Tomáše Plekance, vítězný gól a premiérový v dresu Sparty zařídil Olavi Vauhkonen.

Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky:18. Cibulskis (Klepiš), 37. Dotchin (Plekanec, Kubík), 55. Plekanec (Kubík, Jágr) - 11. D. Kaše (E. Thorell, M. Jandus), 18. E. Thorell (Tomášek, Kempný), 26. Polášek (Tomášek, E. Thorell), 36. Vauhkonen (G. Thorell). Rozhodčí: Hradil, Kika - Frodl, Lhotský. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Liberec

Motor nezvládl koncovku s Libercem

V předehrávce kola Jihočeši sice vedli po první třetině nad Libercem 2:1, jenže poté nastal liberecký obrat. Na góly Jana Šíra a T. J. Melancona pak zareagoval v přesilovce domácí kapitán Milan Gulaš a srovnal na 3:3, ale Šír druhou trefou v zápase rozhodl 69 sekund před koncem základní hrací doby o výhře Bílých Tygrů 4:3.

Do utkání nastoupil i 39letý sportovní manažer a asistent trenéra Jiří Novotný, jenž se vrátil do sestavy českobudějovického Motoru téměř po roce po ukončení kariéry, aby nahradil nemocného Lukáše Pecha, bodově se však neprosadil. Jihočeši nastoupili ve žlutých retro dresech připomínajících olympijskou sezonu 1987/1988, v níž Motor vyhrál základní část nejvyšší československé soutěže.

HC Motor České Budějovice – Bílí Tygři Liberec 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Valský (M. Hanzl), 19. Dzierkals (Vondrka, Štencel), 42. Gulaš (M. Hanzl, Percy) - 7. Birner (Melancon, Faško-Rudáš), 22. J. Šír (Rychlovský, Derner), 40. Melancon (Frolík, Derner), 59. J. Šír (Flynn). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Špůr, Zíka. Vyloučení: 1:5, navíc P. Jelínek (Liberec) 5 min. a do konce. Využití: 2:0. Diváků: 5557.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články