Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

SOUHRN 48. KOLA: Pardubice vyhrají základní část, Hradec potvrdil formu a Kladno je zase poslední

V extralize sice stále zbývá hodně otazníků, ale jedno je jisté: základní část ovládnou Pardubice, které zvítězily na ledě Karlových Varů 5:0 a nikdo z pronásledovatelů je už nedožene. Také proto, že jak třetí Sparta, tak také druhé Vítkovice své zápasy nezvládly. Pražané padli v Liberci 1:2, Ostravané doma s Motorem dokonce 1:4. Na poslední místo se zase vrátilo Kladno, které doma podlehlo Olomouci 4:5 po prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Pardubice

Pardubice získaly Pohár Jaroslava Pouzara

Dynamo na západě Čech dosáhlo na Pohár předsedy APK Jaroslava Pouzara za vítězství v základní části. Pardubice mají na čele tabulky patnáctibodový náskok před druhými Vítkovicemi, a navíc lepší vzájemnou bilanci s Ostravany, třetí Sparta s pěti zápasy k dobru ztrácí 18 bodů. Východočechy táhlo duo Lukáš Sedlák – Robert Kousal, oba se trefili dvakrát, pátý gól přidal Tomáš Vondráček. Další nulu v sezoně zaznamenal Roman Will.

HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 0:5 (0:0, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 33. R. Kousal (Čerešňák), 41. L. Sedlák (Košťálek), 42. R. Kousal (Radil, T. Zohorna), 47. L. Sedlák (Hyka), 56. Vondráček (Poulíček, Cienciala). Rozhodčí: Šír, Ondráček – Gerát, Zíka. Vyloučení: 3:4, navíc Dlapa (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3626.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Třinec

Třinec znovu prohrál a vzdaluje se mu čtvrtá příčka

Další dva důležité body do tabulky získali hráči Litvínova. Severočeši udolali mistrovský Třinec 4:3 po prodloužení a navázali na předchozí výhru s Kometou (3:2 SN). Oceláři přitom vedli už 2:0, jenže domácí duel otočili po gólech Jindřicha Abdula, Šimona Stránského a Janise Jakse. Nastavení si sice vynutil Tomáš Marcinko, ale Jaks druhou brankou rozhodl v čase 62:40. Slezané padli počtvrté v řadě a jsou šestí.

HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Abdul (M. Sukeľ, Kudrna), 37. Š. Stránský, 46. Jaks (Estephan), 63. Jaks (P. Zdráhal, M. Sukeľ) - 1. Nestrašil, 3. L. Hudáček (Čukste, Nestrašil), 50. Marcinko (Daňo, M. Růžička). Rozhodčí: Hejduk, Jaroš - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 2:4, navíc Havelka - Dravecký oba 5 min. Využití: 2:1. Diváků: 3965.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Sparta

Liberec už je před Třincem pátý

Pražané už vedoucí Pardubice nedoženou, jelikož na ně ztrácí osmnáct bodů a zbývá jim odehrát jen pět zápasů. Sparta potřebovala zvítězit v základní hrací době, jenže Liberec rozhodl o výhře 2:1 dvě minuty před koncem po zásahu Jana Ordoše. Před ním se prosadil za domácí Severočechy Michal Birner, za Spartu srovnával Miroslav Forman. Liberečtí se vezou na vítězné vlně, uspěli počtvrté za sebou, naopak sparťané prohráli poprvé po pěti duelech.

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Birner (Filippi), 59. Ordoš (Melancon, Balinskis) - 17. M. Forman (Tomášek). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla - Ondráček, Kajínek. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – České Budějovice

České Budějovice se zvedly ve Vítkovicích

Motor oživil naději na vyhnutí se baráži. České Budějovice vyloupily Ostravu, zvítězily 4:1 a zareagovaly na výhru Litvínova. Za Jihočechy se prosadili Toman, Vráblík, Vondrka a Gulaš, za Vítkovice se trefil jen Richard Jarůšek. Budějovičtí se radovali po pěti porážkách, Ostravané přišli o teoretickou naději na prvenství v základní části.

HC Vítkovice Ridera – HC Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Jarůšek (Raskob, L. Kovář) - 3. M. Toman (Dzierkals, Z. Doležal), 31. Vráblík (Štencel), 34. Vondrka (Valský), 60. Gulaš. Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 5525.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Plzeň

Hradecká jízda pokračuje

Východočeši zaznamenali proti Plzni po výsledku 2:1 už devátou tříbodovou výhru za sebou a pojistili si čtvrté místo. Hostující Ludwig Blomstrand sice navázal na úvodní branku Graemeho McCormacka, ale další domácí triumf zařídil devět minut před koncem Kevin Klíma. Západočeši se trápí, na další bod čekají už pět zápasů.

Mountfield Hradec Králové – HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. McCormack (Eberle, Lev), 52. Kevin Klíma (Cingeľ, Blain) – 22. Blomstrand (M. Beránek). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4424.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Mladá Boleslav

Mladá Boleslav oslavila výhru po šesti zápasech

V pravý čas přerušila Mladá Boleslav černou sérii šesti porážek, když se radovala na ledě brněnské Komety 4:1. O triumfu Středočeši rozhodli až ve třetí třetině, když vyrovnaný výsledek zlomil Adam Jánošík, pojistky přidali David Šťastný a Jan Stránský. Za Jihomoravany se prosadil jen Petr Holík. Boleslav zůstává jedenáctá, na desáté Brno ztrácí čtyři body.

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 35. Holík (A. Zbořil, Kundrátek) - 34. Malát (Jánošík, Lantoši), 45. Jánošík (O. Roman, Pláněk), 53. Šťastný (Fořt), 60. J. Stránský (Fořt). Rozhodčí: Jeřábek, Cabák - Rampír, Axman. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 6169.

Jágrův 1100. profesionální gól byl Kladnu málo

Jaromír Jágr vstřelil v elitních profesionálních ligách a reprezentaci dohromady už 1100 branek, ale ani jeho šťastný zásah bruslí nevedl k vítězství Kladna nad Olomoucí. Hanáci sice promrhali vedení 3:1, a dokonce prohrávali, jenže v závěru srovnal Jakub Navrátil a Lukáš Klimek ukončil prodloužení už po 36 sekundách. Poslední Rytíři tak ztrácí na třináctý Motor bod, na dvanáctý Litvínov dva.

Rytíři Kladno – HC Olomouc 4:5 v prodl. (0:1, 1:2, 3:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Jágr (Plekanec), 45. M. Procházka (Dotchin, Plekanec), 49. Sotnieks (Filip, Cibulskis), 52. Plekanec (Dotchin, Kubík) – 15. Nahodil (Ondrušek), 22. Kusko (P. Musil), 33. Kusko (Plášek, J. Káňa), 53. Navrátil, 61. Klimek (Bambula). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Brejcha, J. Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. Diváci: 3465.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články