Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 42. KOLA: Sparta se dál trápí i bez Kruppa. Litvínov s Vítkovicemi zase odskočily Pardubicím

Před 42. kolem extraligy se čekalo, jak hokejisté Sparty zareagují na odchod trenéra Uweho Kruppa, kterého na lavičce dočasně nahradili Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou. Jenže Pražané impuls vedení zatím nevyslyšeli a po jasné porážce 1:5 v Třinci padli počtvrté v řadě. Do ještě větších problémů se dostaly Pardubice, které v záchranářském souboji podlehly Litvínovu 1:2 a na soupeře ztrácí už čtyři body. Bodovaly také Vítkovice, třetí celek usilující o záchranu, a to na ledě vedoucího Liberce.

Skleslý brankář Sparty Matěj Machovský
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec – Sparta 5:1

Pražané pod dočasným vedením Petra Tona a Jaroslava Hlinky nestačili na domácí Třinec, kterému podlehli 1:5. Oceláři, za něž se dvakrát trefili Vrána se Stránským, využili v zápase tři přesilovky. Sparta prohrála počtvrté v řadě a z posledních sedmi duelů získala jen dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Sparta

Plzeň – Hradec Králové 2:3 SN

Mohli mít tři body, nakonec získali na západě Čech dva. Hradečtí hokejisté měli proti Plzni za stavu 2:2 skvělou příležitost rozhodnout těsně před koncem, ale útočník Lev neproměnil v čase 59:10 trestné střílení. Východočeši si ale spravili chuť v samostatných nájezdech, které opanovali 3:0, a nakonec se radovali z konečného vítězství 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Hradec Králové

Kladno – Karlovy Vary 4:5 PP

Rytířům se aktuálně vůbec nedaří. V utkání proti Karlovým Varům zaznamenali pátou porážku v řadě, tentokrát 4:5 po prodloužení. Kladnu nestačily k vyššímu bodovému zisku ani tři body Jaromíra Jágra (1+2). Středočeši mají devítibodový náskok před posledními Pardubicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno – Karlovy Vary

Brno – Mladá Boleslav 2:1 SN

Nevídanou šňůru porážek ukončili až na devátý pokus. Brňané se s Mladou Boleslaví také tentokrát dlouho trápili, ale nejprve si vynutil prodloužení vyrovnávací brankou Mueller pouhých 13 sekund před koncem a pak společně s Horkým rozhodli o druhém bodu navíc za výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Mladá Boleslav

Liberec – Vítkovice 1:2 SN

Ostravané vydolovali z libereckého ledu velmi cenné dva body za výhru 2:1 po samostatných nájezdech a odskočili posledním Pardubicím do pětibodového rozdílu. Třetí triumf Vítkovic za sebou zařídil vyrovnávací trefou Schleiss a v dovednostní soutěži se k němu přidal jako jediný Hruška. Severočeši vytěžili z 35 střeleckých pokusů jen trefu Lence.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Vítkovice

Olomouc – Zlín 3:1

Defenzivní duel sousedů v tabulce vyzněl lépe pro Olomouc, která si na domácím ledě poradila se Zlínem 3:1. Hanáci šli do dvoubrankového náskoku už v první třetině, kdy se prosadili Irgl s Nahodilem, za hosty snížil v závěru Dufek, ale pojistku přidal Kolouch. Mora tak má na desátém místě stejně jako devátí Berani 58 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Zlín

Pardubice – Litvínov 1:2

Důležitý zápas mezi zachraňujícími se týmy Pardubic a Litvínova patřil nakonec hostujícím Severočechům, kteří zvítězili těsně 2:1. "Chemici" vedli po gólech Hübla a Ščotky, za domácí zdramatizoval výsledek Mandát v přesilové hře, ale srovnat už Dynamo nestihlo. Černožlutí tak odskočili soupeři v tabulce na rozdíl čtyř bodů, navíc mají dva zápasy k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Litvínov
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články