Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Kladno zaváhalo popáté v řadě. Proti Karlovým Varům nestačily ani tři Jágrovy body

Rytířům se aktuálně vůbec nedaří. V utkání 42. kola extraligy proti Karlovým Varům zaznamenali pátou porážku v řadě, tentokrát 4:5 po prodloužení. Kladnu nestačily k vyššímu bodovému zisku ani tři body Jaromíra Jágra (1+2). Středočeši mají devítibodový náskok před posledními Pardubicemi.

Radost hráčů Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Diváci, kteří dorazili na zimní stadion, viděli velmi atraktivní utkání se vším všudy. S emocemi, s góly, spornými situacemi. Zápas měl doopravdy všechno," řekl asistent karlovarského trenéra Tomáš Mariška.

Kladno v úvodních minutách zasypalo Novotného několika střelami, jako první však v páté minutě skórovali hosté. Rachůnek se protáhl kolem Romančíka a zakončením z úhlu překonal Godlu. V deváté minutě Západočeši málem zvýšili, jenže obránce Rohan orazítkoval tyč. Rytíři se dočkali o čtyři minuty později. Jágr nahrál volnému Zikmundovi, který zády k brance bekhendem pod horní tyč srovnal.

V 15. minutě Vampola přihrál Jágrovi, který vypálil z úhlu, a Novotnému propadl puk za brankovou čáru. Rozhodčí po konzultaci s videem gól uznali, Karlovy Vary si ale vzaly na pomoc trenérskou výzvu, která k nelibosti domácích zvrátila původní verdikt. "Sudí řekli, že jsem zahrál první do gólmana než do puku, v podstatě jsem to měl mezi nohama. Neuznali, smůla," prohlásil Zikmund.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno – Karlovy Vary

V 28. minutě se Kladno znovu dočkalo. Jágr se ujal kotouče u zadního hrazení, obkroužil branku a poslal Středočechy do vedení. Sedmačtyřicetiletý majitel klubu se trefil po třech zápasech.

Energie odpověděla dvěma zásahy v rozmezí 31. až 37. minuty. Vyrovnání zařídil z dorážky Koblasa a obrat dokonal kapitán Skuhravý, který po sedmi vteřinách využil početní výhodu.

V závěru druhé třetiny se zranil Godla, kterého vystřídal Cikánek. Poté se Kladnu naskytla 112 vteřin trvající přesilovka pět na tři, kterou 14 sekund před koncem zužitkoval obránce Austin. Karlovarský kouč Pešout znovu použil trenérskou výzvu, tentokrát neúspěšně.

Kanaďan Austin se 14. brankou v ročníku dorovnal sparťanskému Koštálkovi v čele nejlepších střelců mezi zadáky. U jeho trefy asistoval také Jágr, který podruhé v sezoně nasbíral v jednom utkání minimálně tři body.

Zkraje závěrečné třetiny vrátil hostům vedení Gríger, jenž při hře o jednoho muže navíc dorazil za Cikánka Rachůnkovu střelu. Vyrovnání měli na holi Kaut s Bílkem, ale zblízka nedali. Povedlo se to až Keharovi, který si připsal premiérový zásah v extralize. V prodloužení rozhodl Rachůnek po Flekově nahrávce o čtvrté venkovní výhře Energie v řadě.

Kladno, které má z jedenácté pozice devítibodový náskok na poslední Pardubice a navíc zápas k dobru, bylo rádo za první bod po čtyřech utkáních. "Je to po dlouhé době jeden. Je to málo, ale je to lepší než nic, protože potřebujeme každý, když vidíme, jaké zápasy se hrají a jaké jsou výsledky. Pro nás je každý bod zlatý," řekl trenér Rytířů Jindřich Lidický.

42. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:5 v prodl. (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Zikmund (Jágr), 28. Jágr (Vampola), 40. Austin (Vampola, Jágr), 49. Kehar (Lakos, J. Strnad) - 5. T. Rachůnek (Flek), 31. Koblasa (Graňák, Plutnar), 37. Skuhravý (M. Rohan), 43. Gríger (T. Rachůnek), 62. T. Rachůnek (Flek). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Frodl, Ganger. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 3800.

Kladno: Godla (39:01 - 40:00 Cikánek) - Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík - Jágr, Vampola, Zikmund - J. Strnad, Melka, Redlich - Hovorka, T. Kaut, O'Donnell - V. Bílek, Stach, P. Machač. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, M. Rohan, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Šik, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Zabloudil. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články