Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výměna trenéra nezabrala. Sparta padla i v Třinci a její krize se prohlubuje

Měl to být impuls pro hráče, ale v prvním utkání po ukončení spolupráce s trenérem Uwem Kruppem Sparta neuspěla. Pražané pod dočasným vedením Petra Tona a Jaroslava Hlinky nestačili ve 42. kole extraligy na domácí Třinec, kterému podlehli 1:5. Oceláři, za něž se dvakrát trefili Vrána se Stránským, využili v zápase tři přesilovky. Sparta prohrála počtvrté v řadě a z posledních sedmi duelů získala jen dva body.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Hosté, kteří v obraně nastoupili s Jeřábkem místo Piskáčka, přežili v úvodu šanci Marcinka, jehož střelu do odkryté branky skvěle zneškodnil Machovský. Poté si ale Oceláři pomohli přesilovými hrami.

První využil po šesti sekundách Stránský, ke kterému se odrazila Wolského střela a pohodlně doklepl puk bekhendem do prázdné branky. Ve druhé početní výhodě zvýšil Vrána po pasu Wolského.

"Vyškolili nás v přesilovkách. Měli jsme jich více (7), oni využili každou (3). Musíme být možná aktivnější, více blokovat střely, hrát důrazněji a hlavně je nemůžeme nechat přihrávat si křížem do prázdné branky," prohlásil Sukeľ. Třinec ještě zahodil dvě přečíslení dva na jednoho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Sparta

Sparta měla velkou šanci dostat se zpět do hry v první polovině prostřední třetiny. V přesilové hře pět na tři, která trvala 76 sekund, ale Štěpánek vychytal Kudrnu a Smejkal minul branku. V další početní výhodě měl Rousek poloodkrytou branku, ale třinecký gólman se přemístil a opět skvěle zasáhl. "Přesilovky jsme nehráli zle, nějaké šance jsme měli, ale je vidět, že i v koncovce jsme křečovití a nemáme lehkost," vysvětlil Hlinka.

To Třinec trestal a využil i svou třetí přesilovou hru v zápase - rychlou souhru zakončil parádní ranou reprezentant Stránský, s 16 trefami nejlepší střelec Ocelářů v této sezoně.

"Věděli jsme, že nám několik zápasů přesilovka drhla. Vrátili jsme se k nějakým původním věcem. Řekli jsme si, že musíme hru více zjednodušit, dostat více kotoučů na branku a to se nám podařilo," řekl Vrána, který brzy přidal čtvrtý gól tečí.

Sparta nastoupila do třetí třetiny s Wolfem v brance a touhou s utkáním ještě něco udělat. Brzy překonal Štěpánka z úniku aktivní Říčka, který se prosadil bekhendovým zakončením mezi betony třineckého gólmana. Hosté měli i další šance, ale z ojedinělé akce domácích udeřil Hrňa.

"Vážíme si toho, že jsme ale zápas nezabalili. Třetí třetina byla naše nejlepší, i když jsme si samozřejmě vědomi, že za daného stavu (0:4) si to už domácí víceméně hlídali," dodal Hlinka.

42. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Stránský (Wolski, Roth), 15. P. Vrána (Wolski, Roth), 35. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 37. P. Vrána (Zahradníček, M. Doudera), 53. Hrňa (M. Stránský, Marcinko) - 45. Říčka (A. Kudrna, D. Vitouch). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:3. Využití: 3:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Sparta: Machovský (41. Wolf) - Blain, Kalina, R. Jeřábek, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Poizl - Řepík, Smejkal, Rousek - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, T. Pšenička. Trenéři: J. Hlinka a Ton.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články