Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve freestyle lyžování 2024/2025

SOUHRN 12. KOLA: Repríza finále pro Dynamo, Hradec rozebral Spartu a Litvínov ukončil sérii proher

Další dva body za gól a asistenci si připsal po návratu do Komety americký kanonýr Peter Mueller. Brňané však v Litvínově ve 12. kole extraligy prohráli 2:5. V repríze poslední finálové série uspěly Pardubice, které porazily Třinec 4:2. Vůbec se nevedlo Spartě, jež schytala debakl v Hradci Králové 0:5.

Hokejisté Litvínova oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Dynamo si spravilo chuť po vyřazení v Lize mistrů

Po porážce v Sheffieldu znamenající konec v Lize mistrů se Pardubice vrátily do extraligy vítězně. Východočeši porazili obhájce titulu z Třince 4:2. Teprve třetí branku v ročníku zaznamenal Roman Červenka, 21letý útočník Daniel Herčík nasbíral v utkání dva body (1+1) včetně rozdílové trefy. Dynamo je druhé o skóre za vedoucím Litvínovem.

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Červenka (Herčík, D. Musil), 25. Smejkal (M. Kaut, Poulíček), 37. Herčík (T. Zohorna, Hájek), 60. R. Kousal (Paulovič) – 13. Kundrátek (Cienciala), 52. Kurovský (Miloš Roman, J. Jeřábek). Rozhodčí: Stano, Vrba – Hynek, Thuma. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 9981.

Sparta propadla v Hradci

Po špatném startu do sezony se Hradec Králové dostává do formy. Tentokrát si vyšlápl na Spartu a po hladké výhře 5:0 se radoval potřetí v řadě a počtvrté z posledních pěti duelů. Východočeši se díky tomu posunuli už na šesté místo. První hradecký útok ve složení Jordann Perret – Alex Tamáši – Aleš Jergl vyprodukoval dohromady sedm bodů. Brankář Stanislav Škorvánek vychytal čisté konto.

Mountfield Hradec Králové – HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Miškář, 28. Bunnaman (Perret, Jergl), 36. Perret (Tamáši, Jergl), 39. Jergl (Miškář), 50. McCormack (Pour). Rozhodčí: Šír, Šindel – Zíka, Klouček. Vyloučení: 6:6, navíc M. Forman (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4788.

Litvínov přerušil sérii porážek

Po čtyřech porážkách Litvínov konečně zabral. Odnesla to Kometa, přestože se mohla znovu opřít o Muellera. Američan otevřel skóre už po 89 vteřinách a po jeho asistenci srovnával na konci druhé třetiny Adam Zbořil na 2:2. V závěrečné části však zachránili černožluté dvakrát David Kaše a Michal Gut. Jihomoravané tak po předchozích třech výhrách nebodovali.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Gut, Zile), 36. McIsaac (O. Kaše, D. Kaše), 41. D. Kaše (Maštalířský), 50. Gut (Havelka, Hlava), 59. D. Kaše – 2. Mueller, 38. A. Zbořil (Bartejs, Ďaloga). Rozhodčí: Pražák, Jaroš – Ondráček, Dědek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 4775.

Derby se proměnilo v drama

Mladá Boleslav udolala Liberec 4:3, ačkoliv v polovině utkání měla pohodlný tříbrankový náskok. Domácí Středočeši po čtyřech gólech vyhnali Petra Kváču z liberecké brány, ale hosté poté s brankářem Danielem Králem, jenž už neinkasoval, duel zdramatizovali. Nejprve přidal druhou přesilovkovou trefu v zápase Adam Musil a ještě před druhou přestávkou přiblížil Bílé Tygry na kontakt bývalý mladoboleslavský útočník Róbert Lantoši. Ve třetí části ale Boleslavští těsný náskok uhájili.

BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Čajka (Buchtele, F. Pavlík), 15. Rekonen (Pyrochta, J. Stránský), 26. Lintuniemi (Junttila), 31. Skalický (Gewiese) – 17. A. Musil (Melancon), 37. A. Musil (Flynn, Melancon), 39. Lantoši (A. Musil, Melancon). Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 4200 (vyprodáno).

Motor přetlačil Plzeň

V důležitém souboji dvou nejhorších celků se radovaly České Budějovice, které porazily Plzeň 2:1. Západočeši přitom vedli po zásahu Ondřeje Matýse, ale obrat Motoru zařídili v početních výhodách Milan Gulaš a Will Reilly. Jihočeši uspěli podruhé z posledních tří zápasů, naproti tomu Plzeň se trápí a padla pošesté za sebou.

Banes Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Gulaš (Pech, Kubík), 55. Reilly (Štencel, Kondelík) – 7. Matýs (Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Barek – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváků: 5935.

Olomouc trestala Vary v přesilovkách

Karlovy Vary nebodovaly podruhé v řadě, tentokrát nestačily na Olomouc, na jejímž ledě podlehly 1:3. Hanáci si vytvořili klíčový náskok v úvodních deseti minutách, když dva karlovarské fauly potrestali Martin Kohout a Karel Plášek. Ve 48. minutě snížil hostující Roberts Mamčics, ale Kohout přidal pojistku do prázdné brány. Olomoučtí díky výhře přeskočili Západočechy v tabulce.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Kohout (Nahodil, J. Káňa), 10. Plášek (Fridrich, Kusko), 60. Kohout – 48. Mamčics (Černoch, Sapoušek). Rozhodčí: Cabák, Kika – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 4626.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články