Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Muchová potvrdila formu a v Ning-po postupuje, v semifinále je i Lehečka v Antverpách

Povedené období zažívá Karolína Muchová. Potřetí v řadě je totiž v semifinále, tentokrát po vítězství 2:6, 6:2 a 6:3 nad Ruskou Annou Kalinskou na turnaji v Ning-po. O postup do souboje o titul bude usilovat v utkání s další Ruskou Mirrou Andrejevovou, která prošla dál po skreči Barbory Krejčíkové za stavu 6:7 a 2:3 z pohledu Češky. Daří se i Jiřímu Lehečkovi, jenž ve čtvrtfinále v Antverpách porazil Řeka Stefanose Tsitsipase 6:4, 6:4.

Jiří Lehečka
zdroj: REUTERS autor: Tingshu Wang

Pátý nasazený Lehečka zdolal Tsitsipase i ve druhém letošním utkání. Stejně jako na Masters v Indian Wells neztratil proti někdejší světové trojce ani set a bilanci vzájemných zápasů vyrovnal na 2:2.

V pátečním měření sil se rodák z Mladé Boleslavi opíral o výborné podání. Po svém prvním servisu získal 29 bodů z 32 a v zápase nenabídl soupeři žádný brejk. Sám na příjmu v každém setu jednou uspěl a do semifinále postoupil pošesté v kariéře. O třetí finále se český tenista střetne s Američanem Marcosem Gironem.

Ze hry venku je v Antverpách naopak první nasazený Australan Alex de Minaur. Finalista z roku 2020 prohrál 3:6, 6:3, 5:7 s Francouzem Hugem Gastonem.

Muchová vyhrála s Kalinskou oba dosavadní vzájemné duely a bilanci si nepokazila ani v tom pátečním, který byl dvakrát přerušen kvůli dešti a skončil až po půlnoci místního času. Do utkání ale lépe vstoupila Ruska. Úvodní set rodačka z Olomouce prohrála 2:6, ve druhém se však soupeřce přestalo dařit na podání, nasbírala sedm dvojchyb a Muchová stejným skóre srovnala.

V rozhodující třetí sadě byl zápas za stavu 1:0 pro sedmou nasazenou Kalinskou kvůli dešti podruhé přerušen. Po pauze Muchová odvrátila dva brejkboly, sama soupeřce sebrala podání a duel po více než dvou a půl hodinách uzavřela na returnu.

S Andrejevovou se Muchová utká poprvé a pokusí se potvrdit výbornou formu ze závěru sezony, do níž vstoupila po desetiměsíční pauze zaviněné operací zápěstí až koncem června. Na US Open postoupila do semifinále a v Pekingu před dvěma týdny došla do finále, kde nestačila na Američanku Coco Gaufovou. Minulý týden turnaj ve Wu-chanu kvůli odpočinku a léčbě nachlazení vynechala.

Krejčíková první set ztratila v tie-breaku poměrem 5:7. Do druhé sady vstoupila osmadvacetiletá Češka brejkem, ale Andrejevová otočila na 2:1. Dvojnásobná grandslamová vítězka se poté nechala mimo kurt ošetřit, po návratu odehrála ještě dvě hry, ale pak zápas ukončila.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch):

Dvouhra – čtvrtfinále: Lehečka (5-ČR) – Tsitsipas (2-Řec.) 6:4, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Ning-po (tvrdý povrch):

Dvouhra – čtvrtfinále: M. Andrejevová (Rus.) – Krejčíková (4-ČR) 7:6 (7:5), 3:2 skreč, Muchová (ČR) – Kalinská (7-Rus.) 2:6, 6:2, 6:3, Kasatkinová (5-Rus.) – Putincevová (Kaz.) 6:4, 1:6, 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články