Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

SOUHRN 1. KOLA: Třinec se Spartou propadly. Mueller dal dva góly, Zohorna má hattrick

Nečekaná zaváhání předvedli dva extraligoví favorité na startu nové sezony. Hned v prvním kole prohrál jak obhájce titulu z Třince, který nestačil na České Budějovice po porážce 0:2, tak poražený finalista Sparta. Pražané podlehli na ledě Mladé Boleslavi 2:4. To Peter Mueller dokázal nasměrovat nový tým k vítězství, když se za Vítkovice prosadil hned dvakrát a podílel se na triumfu 3:2 v Litvínově. Třemi trefami se blýskl Tomáš Zohorna, který zachránil Pardubice proti Kladnu.

Jakub Kovář ze Sparty inkasuje v utkání proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Třinec – České Budějovice 0:2

Obhájce extraligového titulu hned na úvod nového ročníku zaváhal, navíc na domácím ledě. Třinec nestačil na České Budějovice, kterým podlehl 0:2. Za hosty se prosadili Mikuláš Hovorka a Martin Hanzl v přesilovce už do jedenácté minuty. Skvělý výkon v brance podal Dominik Hrachovina, jednička Jihočechů si připsala 44 zákroků a mohla se radovat z čistého konta.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Třinec – České Budějovice

Litvínov – Vítkovice 2:3

Zřejmě nejzvučnější posila extraligového léta se rychle aklimatizovala v novém působišti. Peter Mueller po přesunu z Komety do Vítkovic nezapomněl střelecké hokejky a hned dvakrát se trefil do černého. Odnesl to Litvínov, který nakonec doma padl 2:3. Vítězný gól Ostravanů zaznamenal další cizinec Roberts Bukarts.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Litvínov – Vítkovice

Mladá Boleslav – Sparta 4:2

Mladá Boleslav porazila Spartu 4:2. Domácí si vytvořili rozhodující náskok už v první třetině. Třemi asistencemi přispěl k vítězství Bruslařů útočník Róbert Lantoši. Premiéra ve sparťanském dresu nevyšla brankáři Jakubu Kovářovi.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Mladá Boleslav – Sparta

Plzeň – Olomouc 1:2

Olomouc potvrdila, že na Plzeň umí. Hanáci pomyslně navázali na poslední vzájemnou sérii v play-off z roku 2021 a zvítězili nad Západočechy také na startu nové extraligové sezony. Vyrovnaný duel rozhodl v 54. minutě Jan Káňa, který určil konečný výsledek 2:1.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Plzeň – Olomouc

Kladno – Pardubice 4:5 PP

Velký favorit se na ledě outsidera dlouho trápil, nakonec ale slavil výhru. Pardubice prohrávaly na Kladně už 2:4 a zdálo se, že se Rytíři budou radovat z překvapivého triumfu. Jenže v 59. minutě prodloužil zápas Tomáš Zohorna, jenž zkompletoval hattrick, a v nastavení ukončil utkání 20 sekund před koncem Robert Říčka. Dynamo tak zvítězilo 5:4 v prodloužení.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Kladno – Pardubice

Hradec Králové – Liberec 1:2 PP

Liberec uspěl na ledě posledního vítěze základní části Hradce Králové. Domácí vedli od 46. minuty po brance Filipa Pavlíka, dvě minuty před koncem třetí třetiny ale vyrovnal Tomáš Filippi a prodloužení ukončil po 65 sekundách po jeho asistenci Janis Balinskis. Na oba góly vítězů nahrál Michal Bulíř.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Hradec Králové – Liberec

Brno – Karlovy Vary 6:1

Jubilejní 30. extraligovou sezonu rozehrály v předehrávce Kometa s Karlovými Vary. Západočeši sice v Brně vedli, ale poté se prosazovali jen domácí a šesti góly výsledek otočili. Jednou se trefil i exkarlovarský Jakub Flek a staronový trenér Jihomoravanů Martin Pešout mohl slavit výhru 6:1 proti bývalému týmu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Karlovy Vary

Startu extraligy se věnoval i Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články