Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Plzeň doma nestačila na Olomouc, výhru Hanáků vystřelil Káňa

Olomouc potvrdila, že na Plzeň umí. Hanáci pomyslně navázali na poslední vzájemnou sérii v play-off z roku 2021 a zvítězili nad Západočechy také v prvním kole nové extraligové sezony. Vyrovnaný duel rozhodl v 54. minutě Jan Káňa, který určil konečný výsledek 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Olomouc

Po opatrném úvodu utkání plzeňský gólman Svoboda jen s pomocí obránců zastavil nahození Černého od modré čáry. Jeho protějšek Konrád poprvé vážněji zasahoval až v 10. minutě, kdy si rozklekem poradil s nebezpečnou dorážkou Hrabíka. Hosté poté ubránili oslabení a naopak záhy musel Svoboda zasáhnout proti pokusu Klimka z mezikruží.

V 16. minutě při přečíslení Západočechů dva na jednoho bránící Černý sice zastavil přihrávku Sedláka, ten ale díky tomu pohodlně zaznamenal do odkryté branky gól při své premiéře v nejvyšší domácí soutěži. Krátce před první sirénou mohl srovnat Knotek, nekrytý v prostoru mezi kruhy však trefil jen střed branky.

Prostřední část zahájili aktivněji Kohouti a díky nečekanému odrazu nahození od zadního mantinelu vyrovnal ve 26. minutě Navrátil za zády překvapeného Svobody snadno na 1:1. Plzeňští nedokázali odpovědět během početní výhody, když zblízka neskórovali nové akvizice Bitten s Hrabíkem.

Domácí si díky zlepšenému pohybu vynutili další přesilovku, ale hosté odolávali a v závěru druhé třetiny znovu převzali iniciativu. Ondrušek ale tvrdou ranou z levého kruhu napálil jen horní tyčku a ležícího Svobodu nepřekonal z bezprostřední blízkosti ani Klimek.

Na začátku závěrečné třetiny si v akci dvou na jednoho najel do ideální střelecké pozice Sedlák, ale Konrád svůj tým podržel a neprostřelil ho za chvíli z úhlu ani unikající Bitten. Poté sice domácí se štěstím odolali přesilové hře soupeře, Kohouti si však vynutili nápor. V 54. minutě navíc nahození Orsavy od pravého hrazení sklepl do sítě šikovně bruslí Káňa. Na jeho trefu už nervózní domácí ani přes power-play nezareagovali.

1. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Z. Sedlák - 26. J. Navrátil (Škůrek, Olesz), 54. J. Káňa (Orsava, Dujsík). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Brejcha, Malý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3663.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Piskáček, Vitaloš, Kaňák, Baránek, Budík, od 25. navíc Houdek - Meyer, Mertl, Rekonen - Schleiss, Kodýtek, Suchý - Z. Sedlák, Hrabík, Blomstrand - M. Lang, Bitten, A. Dvořák. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík - Orsava, Menšík, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kunc - Kucsera, J. Navrátil, Olesz. Trenér: J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články