Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice zachránil od ostudy hattrickem Zohorna. Dynamo vydřelo proti Kladnu dva body

Velký favorit se na ledě outsidera dlouho trápil, nakonec ale slavil výhru. Pardubice prohrávaly na Kladně už 2:4 a zdálo se, že se Rytíři budou radovat z překvapivého triumfu. Jenže v 59. minutě prodloužil zápas Tomáš Zohorna, jenž zkompletoval hattrick, a v nastavení ukončil utkání 20 sekund před koncem Robert Říčka. Dynamo tak zvítězilo 5:4 v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno – Pardubice

Rytířům se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již ve 2. minutě byl vyloučený Matýs a Kubík po ideální Plekancově přihrávce po 21 sekundách početní výhodu využil.

Vzápětí mělo přesilovku i Dynamo, Bowa ale překonat nedokázalo. Kanadský gólman podržel domácí i při dalším vyloučení a byl ústřední postavou první třetiny, ve které si připsal celkem 16 zákroků. V největší šanci vychytal Říčku.

Kladenští se většinou jen bránili, přesto mohli v 16. minutě své vedení zvýšit. Rákos zastavil v brejku Procházku jen za cenu faulu, Will ale dokázal zlikvidovat následné trestné střílení Klepiše.

Vyrovnat se hostům podařilo po 34 sekundách druhé třetiny, kdy se pohotovou dorážkou prosadil Zohorna. Za domácí mohl odpovědět Procházka, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Hyka, jenž trefil tyč.

Ve 27. minutě se podruhé mezi střelce zapsal Zohorna, jenž objel branku a překvapil Bowa. Kladno ale zásluhou Michnáče bleskově odpovědělo, domácí útočník vyrovnal po 14 sekundách. Ve 31. minutě poté prokázal Beran svou šikovnost na brankovišti a Rytíři opět vedli.

Na začátku třetí části je mohl k výhře posunout Zikmund, v početní výhodě však Willa nepřekonal. Ve 46. minutě ale již domácí vedli 4:2, když se po pardubickém zaváhání u mantinelu dostal sám před jednu z letních posil Dynama Kubík a v koncovce nezaváhal.

Východočeši ale nerezignovali a kapitán Poulíček v 57. minutě zápas pohotovou dorážkou zdramatizoval. Sto sekund před koncem základní hrací doby navíc hosté odvolali brankáře a Zohorna v power-play vyrovnal. Zápas nakonec rozhodl těsně před koncem prodloužení Říčka.

1. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 4:5 v prodl. (1:0, 2:2, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kubík (Plekanec, Slováček), 27. Michnáč (Procházka, Babka), 31. Beran (Babka), 46. Kubík - 21. T. Zohorna (Radil, Hyka), 27. T. Zohorna (Radil, T. Dvořák), 57. Poulíček (D. Musil, Paulovič), 59. T. Zohorna (Paulovič, Košťálek), 65. Říčka (Hyka, Košťálek). Rozhodčí: Pražák, Micka - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Filip - Procházka, Klepiš, Michnáč - Brodecki, Zikmund, Beran - Bláha, Indrák, Melka. Trenér: Vejvoda.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Hyka, T. Zohorna, Radil - Rohlík, A. Musil, Říčka - Matýs, Poulíček, Paulovič - Urban, Rákos, Koffer. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články