Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lantoši třemi asistencemi režíroval výhru Bruslařů nad Spartou

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 1. kole extraligy Spartu 4:2. Domácí vedli už po 12 minutách 2:0, třemi nahrávkami přispěl k vítězství útočník Róbert Lantoši, gól a asistenci zaznamenal obránce Matěj Stříteský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav – Sparta

V Mladé Boleslavi se čekalo na úvodní gól sezony do páté minuty, kdy se dostal u levé tyčky k volnému puku Stříteský a dokázal jej uklidit do Kovářovy branky.

Domácí vedení navýšili v 13. minutě, když slovenský nováček v domácí sestavě Lantoši vystřelil a odražený puk dostal do branky Šmerha, který do Boleslavi přišel před sezonou právě z týmu pražské Sparty.

Brankář Novotný si ve svém úvodním ostrém zápase v mladoboleslavské aréně sáhl na puk poprvé o minutu později, kdy hosté vyslali první střelu na branku v zápase. Po té druhé už se ale radovali ze snížení, když Tomáškovu přihrávku zpoza branky přetavil v gól Horák.

Hned zkraje druhé třetiny měla Boleslav dlouhou výhodu dvojnásobné přesilovky, ale její speciální formace se nakonec utopila v kombinaci.

Další spolupráce už ale slavila úspěch: Fořt si vyměnil puk s Lunterem a od něj jej dostal nazpět v podstatě před prázdnou branku - 3:1.

Sparta se ale na kontakt vrátila už za minutu, když si před Novotného vyjel Vitouch a bekhendem uklidil puk přesně pod horní tyčku.

V závěru třetiny pak domácí ochránila od vyrovnání po Miklišově střele tyčka, na druhé straně vychytal Lintuniemiho Kovář.

Svižný hokej pokračoval i ve třetí části hry, ale po většinu času bez výraznějších šancí. Sparta byla nejblíže vyrovnání během dvou přesilovek, ale domácí těsný náskok udrželi.

Čtyři a půl minuty před koncem navíc hosté v oslabení inkasovali. Spartě nepomohla ani trenérská výzva, při níž reklamovala Stránského hru vysokou holí několik sekund před vstřelením gólu.

1. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Stříteský (Lantoši), 13. Šmerha (Lantoši, Stříteský), 25. Fořt (Lunter), 56. J. Stránský (Lantoši) - 14. R. Horák (Tomášek, E. Thorell), 26. M. Vitouch (Přibyl). Rozhodčí: Úlehla, Kika - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 3347.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Šťastný, Lantoši, Šmerha - P. Kousal, O. Najman, Aberg - J. Stránský, Fořt, Lunter - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Sparta: Jakub Kovář - Krejčík, Graňák, Jurčina, Polášek, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, Konečný, D. Simon - E. Thorell, R. Horák, Tomášek - D. Kaše, G. Thorell, Forman - Přibyl, M. Vitouch, Dvořáček. Trenér: Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články