Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pardubice díky Říčkovi ukončily sérii porážek, Zlín se s extraligou rozloučil bez gólu

Pardubice ukončily na ledě Zlína sérii osmi porážek. Dynamo se posunulo v tabulce na páté místo, na přímý postup do čtvrtfinále ale nedosáhlo. V předkole se Východočeši utkají s Karlovými Vary. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře 3:0 nad Zlínem, který z nejvyšší soutěže sestupuje, podílel bývalý útočník Beranů Robert Říčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Pardubice

Zlín do svého posledního extraligového utkání vstoupil s okleštěnou sestavou. Na soupisku zapsal jen sedm obránců a deset útočníků.

Tři z toho byli junioři, kteří pouhou půlhodinu před startem extraligového duelu dohráli ve vedlejší hale zápas své kategorie. Představil se také Vopelka, jenž byl od 25. ledna mimo sestavu.

Pardubice tak měly výrazně usnadněný svůj cíl, neboť jedině zisk tří bodů je mohl posunout do elitní čtyřky.

Situaci ale neměly jen ve svých rukou, potřebovaly, aby Hradec Králové porazil České Budějovice za tři body, což se nestalo.

Na začátku se Dynamu moc nevedlo, z čehož vyplynul také pěstní souboj mezi Musilem a domácím kapitánem Kubišem, jindy útočníkem, který nastupoval v první obranné dvojici.

Celkově v první části padlo 18 trestných minut a nakonec i jeden gól, o který se v 18. minutě postaral střelou k tyči hostující Říčka.

Ani prostřední část moc šancí nenabídla. Aktivnější byli pochopitelně hosté, možnosti měli Matýs nebo Říčka, na Hufa si ale nepřišli. A když ani jeden z týmů nevyužil přesilovku, platilo fotbalové skóre také po čtyřiceti minutách.

Ve třetí části už ale Východočeši zlomili odpor Beranů. Hned v první minutě po pauze dal druhý gól Musil, když jeho střelu srazil do vlastní sítě Suhrada.

V čase 49:02 se pak blýskl Říčka. Hráč, který dříve válel také ve zlínském dresu, se krásným sólem dostal až k brance, kde připravil gól pro Košťálka.

Domácí stadion si snad nejhlasitěji v sezoně žádal alespoň jeden gól svého celku, ovšem nedočkal se jej. Berani po 42 letech opustili nejvyšší soutěž bez vstřelené branky.

Berani Zlín - Dynamo Pardubice 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branka a nahrávka: 18. Říčka (R. Kousal), 41. A. Musil (Říčka), 50. Košťálek (Říčka, Cienciala). Rozhodčí: Pešina, T. Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5, navíc Kubiš - A. Musil 5 minut. Bez využití. Diváci: 3543.

Zlín: Huf - Kubiš, M. Novotný, O. Němec, Suhrada, M. Hamrlík, Kunst, Riedl - Zabusovs, Makarenko, Honejsek - Okál, R. Veselý, Köhler - Fryšara, P. Sedláček, Vopelka - Chludil. Trenér: Jenáček.

Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář, Petgrave - A. Musil, Poulíček, Paulovič - Cienciala, R. Kousal, Říčka - Rohlík, Anděl, Koffer - Matýs, Kaut, Urban. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články