Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec porazil Mladou Boleslav i počtvrté v sezoně, v prodloužení rozhodl Hrehorčák

Třinec vyhrál na ledě Mladé Boleslavi 3:2 v prodloužení a porazil Středočechy i ve čtvrtém vzájemném zápase v sezoně. Utkání rozhodl v čase 64:08 slovenský útočník Patrik Hrehorčák. Oceláři obsadili v základní části druhé místo a postoupili přímo do čtvrtfinále play-off, Mladá Boleslav skončila jedenáctá a v předkole se utká s Plzní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Třinec

V první třetině si hosté zahráli hned dvakrát přesilovou hru, ale puky neomylně trefovali brankáře Krošelje do výstroje. Na druhé straně se blýskl individuální akcí Flynn, ale Mazanec by na místě.

Byla to ale další povedená akce jednotlivce, která stála za otevřením skóre zápasu. Minutu před koncem třetiny si našel volný puk v útočném pásmu Stránský, obkroužil okolo několika bránících protihráčů a o tyčku poslal puk do branky.

Domácí Bruslaři šli do dvoubrankového vedení po sedmi vteřinách druhé třetiny, když si Moravcův pas zpracoval za obránci Šťastný a trefil se přesně.

Do kabin se však šlo po druhé siréně za vyrovnaného stavu. Nejprve Krošelje prostřelil Dravecký a na 2:2 srovnal v čase 38:30 Ondřej Kovařčík. To už bylo proti Janu Růžičkovi, který slovinského gólmana Krošelje nahradil ve 34. minutě zápasu.

Ve třetí třetině se oba celky soustředily na to, aby neinkasovaly, a to se oběma povedlo. Nejblíž rozhodnutí byl v přesilovce třinecký Chmielewski, ale z dobré pozice trefil jenom horní tyčku. Zápas tak šel do prodloužení, které rozhodl v 65. minutě Hrehorčák.

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 2:3 v prodloužení (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. J. Stránský, 21. Šťastný (Moravec) – 26. Dravecký (Kofroň), 39. O. Kovařčík (M. Roman, Mazanec), 65. Hrehorčák (P. Vrána). Rozhodčí: R. Svoboda, Micka - Kajínek, Axman. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 1589.

Mladá Boleslav: Krošelj (34. J. Růžička) - Ševc, Moravec, Pláněk, Pýcha, Fillman, Lintuniemi, Jánošík - Šťastný, Kotala, Raška - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenér: Rulík.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský - Bakoš, P. Vrána, Svačina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Chmielewski, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články