Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nové plzeňské trenéry čeká na úvod silné Dynamo. Na první bod čekají i Vary a Litvínov

Hned na začátek angažmá si střihnou těžkou šichtu. Noví trenéři Plzně Petr Kořínek a František Bombic povedou Západočechy ve 3. kole extraligy proti Pardubicím s mnoha reprezentanty v sestavě. Škoda vyhlíží první body v sezoně stejně jako Karlovy Vary a Litvínov. Naopak na vítězné vlně se vezou České Budějovice a Vítkovice. Sestřihy všech zápasů s debatou expertů sledujte v Buly na ČT sport a ČT sport Plus od 22:05.

Plzeň po špatném začátku po pouhých dvou utkáních vyměnila trenéry: Václava Baďoučka a Miloše Říhu mladšího nahradili Petr Kořínek s asistentem Františkem Bombicem, jimž pomůže na střídačce i klubový šéf Martin Straka. První soupeřem Západočechů po rekordně rychlé rošádě budou Pardubice, které stejně jako Liberec dokázaly dvakrát uspět v nastavení.

Výměně trenérů v Plzni se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Motor se představí v Mladé Boleslavi, Vítkovice v Hradci Králové

Mladoboleslavští hokejisté vstoupili do sezony výhrou nad Spartou, ale následně vyšli naprázdno v Olomouci. "Je začátek sezony, všichni mají hodně sil. Vůbec jsme si nepomohli přesilovými hrami," uvedl trenér Ladislav Čihák, kde měli Středočeši hlavní rezervy. Jihočeši budou pro tým výzvou, za tři zápasy je dosud nikdo nedokázal obrat o body.

Motor má už tři výhry, neboť si v úterý předehrál zápas 4. kola proti Litvínovu (6:3). "Máme devět bodů, takže za nás dobré. Těžký začátek, těžký los. Neměli jsme jednoduché soupeře, ale poradili jsme si s tím. Paráda," pochvaloval si zkušený útočník Lukáš Pech. Ujistil však, že tým se nenechal dobrým vstupem do sezony ukolébat. "Vždy se dá na něčem zapracovat. Určitě můžeme hrát lépe do obrany, musíme hrát lépe s kotoučem v obraně a lépe to dostávat ven. Nedostávat se pod tlak. I v útoku si více dovolit. Jsou to detaily, jinak ale zatím naše hra není špatná," doplnil Pech.

Hradec Králové má čtyři body, v úvodu však podlehl doma 1:2 v prodloužení Liberci. "Vítkovice jsou skvěle poskládaný mančaft s řadou zvučných jmen. Musíme si dát pozor na Petera Muellera, který dokáže dát z každé střely gól. Nás trápí přesilovky, které rozhodují zápasy. Snažíme se na tom pracovat a věřím, že to bude lepší a lepší a budeme si jimi v zápasech více pomáhat," přál si útočník Aleš Jergl.

Vítkovice neztratily v úvodních dvou zápasech v Litvínově a s Plzní ani bod, pod výhry se čtyřmi góly uvedla letní posila Mueller. Ostravský klub teď prověří vítěz základní části z poslední sezony.

"Víme, že patří k top mužstvům, které vyhlašují nejvyšší cíle. Jsou organizovaní jak v obraně, tak v útoku. Je to pro nás velká zkouška," uvedl trenér Vítkovic Miloš Holaň. "Musíme začít dobře a chytit úvod utkání, aby se nám neopakovala vyloučení hned v prvních střídáních. Musíme udržovat to tempo čtyř útoků co nejdéle, abychom hned nehráli oslabení a nestalo se tak, že někteří hráči se nedostali do hry," zdůraznil Holaň.

Oceláři se chtějí nastartovat proti Energii

Třinec v roli obhájce titulu zaznamenal zatím jediný bod ze šesti možných. Oceláři odstartovali sezonu hůře naposledy v sezoně 2018/2019, kterou přesto zakončili titulem. Tehdy byli po dvou kolech dokonce bez zisku.

Třinečtí vykročili za obhajobou prohrami s Českými Budějovicemi (0:2) a v Pardubicích (3:4 v prodloužení). O první vítězství v extralize pod vedením trenéra Zdeňka Motáka budou usilovat doma proti Karlovým Varům, které jsou bez bodu předposlední. Vzájemná utkání vyznívají pro mistra – vyhrál 18 z 21 předchozích duelů, naposledy 7:0.

Jaká bude televizní sezona na ČT sport? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Karlovy Vary mají v kádru velmi rychlé hokejisty, takže hrají hodně svižný hokej. Umí v rychlosti otáčet hru, přečíslovat soupeře, mají spoustu brejkových situací," uvedl Moták, jehož tým čeká už v neděli ocelářské derby s Vítkovicemi. "Je před námi těžký víkend, dva těžcí soupeři. Ale já si troufám tvrdit, že jsme v týdnu udělali maximum pro to, abychom na tyto zápasy byli připraveni a dokázali je zvládnout," konstatoval. "Musíme se pořádně nabudit, protože už potřebujeme nějakou výhru, aby se nám lépe dýchalo," doplnil obránce Marian Adámek.

Karlovy Vary jsou na tom ještě hůř, neboť patří ke třem mužstvům u dna tabulky, která zatím nezískala ani bod. Po debaklu v Brně podlehl tým Energie minule doma Hradci Králové těsně 2:3. "Přece jen to byl první zápas doma. Myslím, že na zlepšení potřebujeme více sebevědomí," uvedl útočník Tomáš Redlich.

Svěřenci trenéra Růžičky se trápí v ofenzivě

Litvínov dostal v úterý na jihu Čech šest branek a uzavírá tabulku se skóre 5:12 ze tří zápasů. V pátek vyzve Liberec. "Zase nás srazily hrozné chyby. Všechno obrovské hrubky. Dáváme málo gólů, nedaří se hráčům, kteří v přípravě skórovali. A k tomu góly kasírujeme. Musí se začít od maličkostí. Každý jednotlivec, jeden vedle druhého. A všechno dělat ve prospěch týmu," uvedl pro server isport.cz trenér Vladimír Růžička.

Liberec sice v obou zápasech ztratil body, ale oba dokázal přes nepříznivý vývoj vyhrát. "Je to pořád začátek sezony a stále si to ještě sedá. Určitě to ukazuje sílu týmu, ale musíme se zlepšit. Byli bychom radši, kdybychom šli do vedení a nemuseli stále dotahovat soupeřův náskok," řekl útočník Michael Frolík.

Brno zahájilo sezonu jako na houpačce, po domácím vítězství 6:1 nad Karlovými Vary podlehla Kometa v Českých Budějovicích 2:6. V pátek se na brněnském ledě představí Kladno, jež má dva body za porážky v nastavení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články