Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dvě kola a konec. Plzeň mění trenéry, tým povede Kořínek

Plzeň odvolala po nevydařeném startu do extraligové sezony hlavní trenéry Václava Baďoučka a Miloše Říhu, tým nově povedou Petr Kořínek s asistentem Františkem Bombicem. Západočeši prohráli oba zápasy nového ročníku, vedení klubu ale nebylo spokojené ani s výsledky a herním projevem v přípravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň po dvou kolech extraligy vyměnila trenéry

"Nevydařil se nám vstup do sezony. V přípravě to nefungovalo podle představ a první dvě kola skončila porážkou. Utkání půjdou teď rychle za sebou, čekají nás těžké zápasy, proto jsme museli zareagovat rychle tak, abychom nenabrali výraznou ztrátu za ostatními týmy," uvedl generální manažer Martin Straka na klubovém webu.

Baďouček s Říhou vedli Plzeň druhou sezonu. V předešlém ročníku Západočeši skončili v základní části šestí, v předkole play-off poté prohráli s Mladou Boleslaví.

Pětapadesátiletého Kořínka čeká extraligová trenérská premiéra, bývalý plzeňský útočník doposud vedl dorost, se kterým v minulé sezoně získal titul.

"Věřím, že tento krok bude impulzem pro všechny hráče, kteří mě zatím svými výkony nepřesvědčili," podotkl Straka.

Plzeň v přípravě prohrála čtyři z osmi zápasů, v soubojích s Karlovými Vary i Litvínovem inkasovala sedm gólů. V extralize Západočeši nejprve prohráli v pátek doma s Olomoucí 1:2, v neděli poté neuspěli na ledě Vítkovic (2:4). V tabulce jsou dvanáctí o skóre před Litvínovem a Karlovými Vary, které také čekají na premiérový bodový zisk.

První zápas na střídačce Plzně čeká Kořínka s Bombicem v pátek, kdy se Škoda doma utká s Pardubicemi. U A-týmu bude podle klubového webu i nadále působit sportovní manažer Tomáš Vlasák, jenž byl doposud také asistentem Baďoučka a Říhy. Na střídačku se navíc postaví i sám Straka.

"Postupně tým poznáváme. Myslím, že jsou tady výborní hráči. Nevyšly dva zápasy, nenazval bych to krizí, ale nastartovat mužstvo potřebujeme. Nevím, co se dělo či nedělo přede mnou, mám respekt vůči kolegům a nedělá se to, abych je jakkoliv hodnotil. Víme, že v předchozích sezonách odešli lídři, kteří dávali góly. Ať to byl Milan Gulaš, nebo Michal Bulíř," uvedl Kořínek pro iDNES.cz.

Noví trenéři tým poprvé vedli dnes odpoledne. "Cítíme to tak, že teď potřebujeme hrát týmově, možná zpočátku na málo gólů. Na tom musíme zapracovat. Chceme hrát atraktivně dopředu, nicméně se stoprocentně zabezpečenou obranou," řekl Kořínek a dodal, že nabídka převzít extraligový tým ho překvapila. "Kromě jednoho utkání v přípravě jsem viděl všechny dosavadní zápasy. Přišla spousta nových hráčů, kteří si musejí zvyknout. Není to pro ně jednoduché, náročné to měli i trenéři. Posily musíte zabudovat do týmu, musejí si zvyknout na jiný styl," dodal Kořínek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články