Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Taneční skupina roku

Motor otočil duel ve Vítkovicích, Dynamo táhl proti Plzni autor hattricku Mandát

Extraliga měla na programu dva zápasy. České Budějovice v dohrávce 19. kola po obratu zvítězily na ledě Vítkovic 2:1 a posunuly se na šesté místo tabulky před brněnskou Kometu. Druhá dohrávka 32. kola patřila domácím Pardubicím, které zdolaly Plzeň 3:1 díky hattricku Jana Mandáta.

Hokejisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Vítkovice vedly, ale Motor výsledek obrátil

České Budějovice na rozdíl od minulého utkání zvládly duel na ledě soupeře. Zatímco v Olomouci neudržely vedení a nakonec prohrály 2:3 po samostatných nájezdech, tentokrát už stejnou chybu v Ostravě neudělaly.

Jihočeši sice prohrávali po trefě vítkovického Robertse Bukartse, ale skóre otočili Brant Harris a Josef Koláček ve druhé třetině. Ostravané padli podruhé v řadě a jsou dál dvanáctí, Motor si polepšil třetí výhrou z posledních pěti duelů na šesté místo.

"Moc si ceníme toho, že jsme získali tři body. I přesto, že jsme po první třetině prohrávali, tak první dvě třetiny v našem podání nebyly špatné. Ve druhé třetině se nám povedl obrat. Za stavu 2:1 jsme šli do třetí třetiny s tím, že budeme hrát aktivně. Bohužel se nám to nepodařilo a hodně mi to připomínalo náš zápas s Olomoucí, kdy jsme taky 2:1 vedli a 18 sekund před koncem o to přišli. Musíme se poučit z těch třetích třetin," hodnotil trenér Motoru Ladislav Čihák.

Dohrávka 19. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera – Banes Motor České Budějovice 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Roberts Bukarts – 21. Harris (Ordoš, Kubík), 32. Koláček (M. Toman, Gulaši). Rozhodčí: Hradil, Šír – Blažek, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 3511.

Dynamo má desátou výhru v řadě, týmy oznámily výměnu

Pardubice se nezastavují. Východočeši přidali proti Plzni po triumfu 3:1 už desáté vítězství v řadě. Západočeši sice na začátku třetí třetiny srovnali po zásahu Filipa Jansy, ale Jan Mandát stihl ještě do konce základní hrací doby dokonat hattrick.

Plzni se nedaří, prohrála popáté v řadě a dál marně vyhlíží posun z jedenáctého místa v tabulce. To Dynamo vede pořadí před druhou Spartou už o jedenáct bodů a míří za prvenstvím v základní části.

Po utkání týmy informovaly o vzájemné hráčské výměně. Pardubice získaly obránce Michala Houdka, do Plzně za něj odchází slovenský bek Martin Bučko. Téměř dva metry vysoký Houdek dosud hrál extraligu jen za mateřskou Plzeň. V nejvyšší soutěži absolvoval 119 zápasů, v nichž zaznamenal tři góly a deset asistencí.

"Michal se prezentuje velice důraznou hrou v obranném pásmu, má dobré parametry pro osobní souboje. Disponuje i kvalitní střelou. Pro play-off se obránce s podobnou typologií bude hodit," řekl sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický. Bučko má za sebou 122 extraligových startů za Pardubice a České Budějovice, kde hostoval, s bilancí tří branek a 12 asistencí. V Dynamu měl smlouvu do konce sezony.

Dohrávka 32. kola hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Mandát (Poulíček), 49. Mandát (Poulíček), 59. Mandát – 41. Jansa (Lev). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8329.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články