Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SOUHRN 41. KOLA: Hradec otočil ztracený zápas v Liberci, Sparta zvládla prestižní souboj s Třincem

Dva vypjaté duely ozdobily kompletní 41. kolo extraligy. Sparta ve speciálním zápasu přehrála Třinec 5:1, ale bezprostředně po utkání se hráči obou týmů pustili do hromadné šarvátky, která nebrala konce. Souboj mezi Libercem a Hradcem Králové nabídl šest gólů ze hry, vítězství Východočechů 4:3 po samostatných nájezdech a dohromady 21 vyloučení. Naopak ve Vítkovicích branka v šedesáti minutách nepadla, výhru 1:0 po prodloužení brala Mladá Boleslav.

Potyčka mezi Spartou a Třincem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Hradec Králové předvedl vítězný obrat

Liberec vedl v souboji ambiciózních týmů nad Hradcem Králové po osmi minutách už 3:0, ale zbytek zápasu se mu nepovedl. Východočeši srovnali po zásazích Jérémieho Blaina, Jana Eberleho a Marka Zachara, v nájezdech dokonal obrat na 4:3 Tomáš Pavelka. Hradec zvítězil po dvou porážkách, ale zůstává osmý. Liberec spadl ze čtvrtého na páté místo tabulky za Litvínov.

Bílí Tygři Liberec – Mountfield Hradec Králové 3:4 po sam. nájezdech (3:1, 0:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Hawryluk (A. Najman), 8. J. Vlach (J. Pérez, J. Šír), 8. Faško-Rudáš (A. Najman, Melancon) – 14. Blain (Okuliar, Miškář), 28. Eberle (Estephan), 35. Zachar, rozhodující sam. nájezd T. Pavelka. Rozhodčí: Sýkora, Veselý – J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 10:10, navíc Filippi (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5696.

Sparta vzdala hold a porazila Třinec

Pražané při dalším vydání akce Sparta vzdává hold vyzráli v souboji druhého se třetím na obhájce titulu z Třince poměrem 5:1. Skóre zápasu otevřel první brankou v extralize Petr Ton mladší, syn sparťanské legendy a současného výkonného manažera klubu. V dalších dvou třetinách zvýšili náskok Jan Buchtele, dvakrát Filip Chlapík a také Miroslav Forman, za hosty jen korigoval na 1:3 Tomáš Kundrátek. Sparťané přerušili sérii tří porážek a zvýšili odstup od Ocelářů na jedenáct bodů.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Ton (Hauser), 28. Buchtele (R. Horák, Irving), 49. Chlapík (Buchtele), 58. Chlapík (Kempný, Sobotka), 60. M. Forman (Krejčík, O. Najman) – 51. Kundrátek (Cinciala, P. Vrána). Rozhodčí: Šír, Hribik – Šimánek, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Mozík, Chlapík, Hauser, M. Forman – D. Voženílek, Polášek, Dravecký, Čacho všichni 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 15 527.

Defenzivní duel pro Mladou Boleslav

Souboj dvanáctých Vítkovic s třináctou Mladou Boleslaví gól v základní hrací době nenabídl. Až v prodloužení rozhodl o hubené výhře 1:0 boleslavský Sebastián Malát po 68 sekundách nastavení. Čisté konto vychytal Jan Růžička. Středočeši získali další důležité dva body ve snaze vyhnout se baráži. Předkolo play-off je však daleko, na Ostravany ztrácí jedenáct bodů a mají čtyři zápasy navíc.

HC Vítkovice Ridera – BK Mladá Boleslav 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branka a nahrávka: 62. Malát (O. Roman). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 5278.

Litvínov uspěl na ledě Plzně

Po měsíci opět zvítězil Litvínov venku, tentokrát 5:3 v Plzni. Zápas se přesto pro Severočechy nevyvíjel jednoduše. Na konci druhé třetiny srovnal na 2:2 plzeňský Adrián Holešinský, a tak se rozhodovalo až ve třetí části. Nakonec se jako klíčová ukázala pasáž mezi 44. a 45. minutou, kdy se v rozmezí 21 sekund prosadili Janis Jaks a Nicolas Hlava, který po další plzeňské korekci uzavřel skóre druhým gólem v utkání. Západočeši padli počtvrté za sebou.

HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Söderlund z trestného střílení, 37. Holešinský (Rekonen, Mertl), 52. Schleiss (Michal Houdek) – 14. Koblasa (Gut, Zygmunt), 31. A. Kudrna (O. Kaše, Baránek), 44. Jaks (Gut, A. Kudrna), 45. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava. Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Gerát, Zíka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 5626.

Kometa má další výhru

Brňané pokračují v novém roce v bohatém sběru bodů. Jihomoravané porazili také Karlovy Vary a po vítězství 5:1 zvýšili bodový zisk v lednu na 23 bodů z 30 možných. Západočeši přitom v Brně vedli po trefě Davida Kofroně, ale domácí výsledek otočili pěti góly díky pěti různým střelcům. Postupně skórovali Tomáš Vincour, v přesilovce Lukáš Cingeľ, Steve Moses, Andrej Kollár a Martin Zaťovič.

HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Vincour (Ekrt, Osburn), 22. Cingel (A. Zbořil, Moses), 32. Moses (Okál, A. Zbořil), 43. Kollár (J. Kos, K. Pospíšil), 60. Zaťovič (Ščotka) – 2. Kofroň (M. Rohan). Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 6991.

Kladno padlo pojedenácté za sebou

Ani na jedenáctý pokus poslední Rytíři nezvítězili a dál se topí v krizi. Na ledě vedoucích Pardubic prohráli 1:3, a přestože mají tři zápasy k dobru, tak ztrácí na předposlední Mladou Boleslav už sedm bodů. Jiří Ticháček sice srovnal na 1:1 v přesilovce, ale vítězný gól zařídil pardubický kanonýr Lukáš Radil o 38 sekund později. Jeho spoluhráč Matej Paulovič zaznamenal tři body za bilanci 1+2.

HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Hájek (T. Zohorna, Paulovič), 25. Radil (Paulovič, R. Kousal), 45. Paulovič (R. Kousal, Radil) – 24. Ticháček (Smoleňák, Klepiš). Rozhodčí: Kika, Cabák – Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 9923.

Motor sahal po třech bodech, z Hané si ale veze jen jeden

České Budějovice nezvládly závěr zápasu v Olomouci. Na Hané vedly 2:1 i díky další povedené akci kapitána Milana Gulaše, ale pouhých osmnáct sekund před koncem srovnal Lukáš Nahodil a v nájezdech rozhodl o výhře Olomouce 3:2 a bodu navíc autor vítězného gólu Jakub Navrátil. Hanáci doma vyhráli popáté za sebou.

HC Olomouc – Banes Motor České Budějovice 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Klimek (Sirota, Nahodil), 60. Nahodil (Sirota, Navrátil), rozhodující sam. nájezd Navrátil – 1. Ordoš (Gulaš, Kondelík), 40. Gulaš (M. Doudera, M. Beránek). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Hynek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4366.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články