Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Další zámořská posila pro Spartu. Pražané sáhli po tvrďákovi Kassianovi

Sparta posiluje na play-off. Pražský klub se dohodl na smlouvě s kanadským útočníkem Zackem Kassianem, jenž v zámořské NHL odehrál včetně vyřazovacích zápasů přes 700 utkání a nasbíral přes 900 trestných minut. Už počátkem ledna přišel do Sparty kanadský univerzál Stephen Harper z Nitry.

Zach Kassian ještě v dresu Arizony Coyotes
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: Perry Nelson

Třiatřicetiletý Kassian ještě v minulé sezoně působil v Arizoně. Předtím působil v Edmontonu. "Své kvality prokázal za mnoho let v NHL, hrál s těmi nejlepšími. Je to extrémně nepříjemný hráč, přesně takový, jakého každý tým potřebuje. Má obrovskou touhu k návratu na led a vítězit," uvedl člen představenstva odpovědný za sport Tomáš Divíšek na klubovém webu.

Kassian původně po minulé sezoně oznámil konec hráčské kariéry, nakonec se ale rozhodl vrátit zpět na led. Za Spartu by mohl teoreticky poprvé nastoupit ve středečním zápase proti Liberci.

Juniorský vicemistr světa z roku 2011 v NHL odehrál 661 zápasů základní části s bilancí 92 branek a 111 asistencí. Dalších 45 startů (6+3) přidal v play-off. Kassian hrál vedle Edmontonu a Arizony také za Buffalo a Vancouver.

Zdroj
ČTK, hcsparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články