Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Mladá Boleslav loupila v Plzni a ve čtvrtfinále ji čeká Hradec Králové

Vítěze základní části z Hradce Králové vyzve ve čtvrtfinále Mladá Boleslav. Hokejisté z města automobilů totiž v rozhodujícím pátém utkání v předkole play-off porazili Plzeň na jejím ledě 3:2 a stejným poměrem ovládli i sérii. Bruslařskému klubu zajistili náskok 3:1 Jakub Kotala, Oscar Flynn a Miloš Kelemen, za domácí se trefil Michal Bulíř a v 51. minutě už jen korigoval v přesilové hře pěti proti třem Jan Schleiss.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. předkola Plzeň - Mladá Boleslav

Mladá Boleslav se musela obejít bez zraněného útočníka Matyáše Kantnera, který v klubu hostuje právě z Plzně. Do sestavy se naopak vrátil forvard Jan Stránský - přesto trenér Radim Rulík točil jen jedenáct útočníků.

Hned při úvodním střídání prověřil hostujícího gólmana Krošelje Mertl, ale v úvodní části byli jinak aktivnější Středočeši, kteří měli i výhodu dvou přesilových her. Při Graňákově vyloučení v polovině úvodní části pálil nebezpečně Ševc a poté od modré čáry Lintuniemi.

Největší šanci domácích měl ve 14. minutě Schleiss, který uspěl za brankou v souboji s Jánošíkem, vybruslil do střelecké pozice, ale Krošelj puk vyrazil. V čase 14:45 se ovšem radovali hosté. Šťastný zpoza branky našel bekhendem nepokrytého Kotalu, jenž zblízka otevřel skóre.

V úvodu druhé části se Plzeň ubránila ještě deset sekund ve zbytku trestu za příliš mnoho hráčů na ledě a Krošelje pak prověřil z levého kruhu Blomstrand. Ve 25. minutě po Graňákově střele propadl mladoboleslavskému gólmanovi puk, ale hosté jej stihli odvrátit.

Při Kelemenově vyloučení domácí obléhali Krošeljovu branku, ale Bruslařský klub odolal. Slovenský útočník se však při návratu z trestné lavice dotknul puku v době, kdy ještě nestál na ledě a šel pykat znovu. A Plzeň tuto přesilovku využila. Čerešňák nabil na hranici pravého kruhu Bulířovi a kanonýr Plzně se trefil přesně na bližší tyč.

Indiáni byli nadále aktivnější a Mladá Boleslav zahrozila poprvé ve druhém dějství až ve 34. minutě, kdy Svoboda musel krýt pokusy Šťastného a Fořta. Ve 37. minutě mohl otočit stav při Fořtově vyloučení Mertl, ale jeho střela z pozice mezi kruhy gól nepřinesla.

Osm sekund před koncem početní výhody vysekl Kodýtek Lunterovi hokejku a hosté v přesilovce udeřili. Nejdříve sice Najman po Pláňkově pokusu netrefil prázdnou branku, ale 51 sekund před koncem druhé třetiny už se po Bičevskisově ráně přes obránce trefil z dorážky Flynn. Dočkal se tak ve 25. zápase extraligového play-off v kariéře prvního gólu.

V úvodu třetí třetiny po Čerešňákově střele nepřekonali Krošelje Mertl ani dorážející Dzierkals. Ve 47. minutě se radovali naopak hosté. Ševc získal ve středním pásmu puk, Kelemen si najel na pravý kruh a pátou trefou v sérii zvýšil na 3:1.

V 50. minutě byl při Fillmanově trestu v šanci Mertl faulovaný Jánošíkem a v přesilové hře pěti proti třem vykřesal Indiánům naději Schleiss. Bez hokejky v té době navíc byli i bránící Lintuniemi a Bičevskis. Další snaha domácích ale už byla marná.

Mladá Boleslav se představí ve čtvrtfinále potřetí za sebou a navíc jej měla hrát i v roce 2020, kdy však bylo play-off kvůli pandemii koronaviru zrušeno. Plzeň se loučí v předkole podruhé v řadě, loni vypadla rovněž po 5. místě v základní části s Olomoucí 0:3 na zápasy.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Čerešňák), 51. Schleiss (Čerešňák) - 15. Kotala (D. Šťastný), 40. Flynn (Bičevskis, Kotala), 47. Kelemen (Ševc). Rozhodčí: Lacina, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 5167. Konečný stav série: 2:3.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Hamšík, Graňák, Kvasnička, Budík - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Dufek, Bulíř, Blomstrand - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - A. Dvořák, G. Thorell, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Kotala, Eberle - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, Bičevskis. Trenér: R. Rulík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články