Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí a spol. mají po sezoně, čtvrtfinále si zahrají Vítkovice

Dramatickou sérii v předkole play-off přetavili v postup mezi osm nejlepších hokejisté Vítkovic. V rozhodujícím pátém utkání totiž před vlastními příznivci udolali Olomouc 3:1. Skóre sice už v sedmé minutě otevřel hostující Vojtěch Tomeček, ale krátce nato vyrovnal Petr Fridrich a ve třetí třetině stanovili konečný výsledek Rob Flick s Lukášem Krenželokem. Hanákům v čele s Davidem Krejčím proto skončila sezona, Ostravané jsou ve čtvrtfinále po třech letech a narazí v něm na Třinec.

Hosté do rozhodujícího střetnutí vstoupili lépe. Zejména při šanci Klimka jim po odrazu puku u prázdné "klece" scházelo kousek štěstí, které se jim ale měrou vrchovatou vrátilo v 7. minutě. Ondruškovu ránu Stezka vyrazil za bránu, odkud však puk Tomeček o gólmanův beton kulečníkovým karambolem dostal do sítě.

Rychlé vedení ale Hanákům nevydrželo ani minutu. Domácí totiž předvedli ukázkový kontr a přes Hrušku s Lakatošem se kotouč dostal před prázdnou branku až k Fridrichovi, který o 53 sekund později s přehledem vyrovnal.

Vítkovice pak byly aktivnější a především v dlouhé přesilovce pět na tři kroužily kolem Konráda, jenž ale jejich pokusy pochytal.

Druhá část se nesla v olomouckém rytmu. Hosté sice často pobývali v útočném pásmu, ale bez nebezpečnějšího zakončení. Výjimkou byla kombinace v přesilové hře, která vynesla ideální palebnou pozici Navrátilovi, jeho švih ovšem Stezka ve 28. minutě zlikvidoval.

Duel byl stále opatrnější. Ale ještě před tím, než se obě mužstva opevnila do úplné defenzivy, dokázali domácí ve 43. minutě po náporu třetí formace skórovat - trefil se Flick a dohánět museli hosté. Vrchol jejich snažení přišel v přesilové hře, ale po obrovském závaru na brankovišti Knotek puk v 52. minutě za čáru propasírovat nedokázal.

Ještě jednou měli Hanáci v závěru normálního času výhodu přesilovky, kterou v poslední půlminutě znásobili odvoláním Konráda. Závěrečný nápor Olomouce však zastavil Stezka. Kryl velkou šanci Krejčího a sekundu před koncem do prázdné svatyně zpečetil postup Vítkovic ze středního pásma Krenželok.

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Fridrich (Lakatoš, J. Hruška), 43. Flick (Bernovský, L. Kovář), 60. L. Krenželok - 7. V. Tomeček. Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8729. Konečný stav série: 3:2.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Plášil, Prčík - M. Kalus, Bitten, L. Krenželok - Lakatoš, J. Hruška, Fridrich - Bernovský, Flick, R. Bondra - Guman, Illéš, Dej. Trenér: Holaň.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, Navrátil - Bambula, J. Knotek, Kusko - Lichanec, Kolouch, Klimek - Kunc, Nahodil, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články