Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Košťálek, Vlach a Skuhravý si od disciplinárky odnesli tresty

Obránce Sparty Jan Košťálek obdržel zákaz startu ve třech zápasech hokejové extraligy. Útočníci Jaroslav Vlach z Liberce a Václav Skuhravý z Karlových Varů přijdou o dvě utkání. Kapitán Západočechů dostal od disciplinární komise distanc hned po prvním utkání, které odehrál po odpykání třízápasového trestu za napadení rozhodčího.

Jan Košťálek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Košťálek fauloval v pátečním zápase 28. kola proti Liberci obránce Lukáše Dernera. "Svůj zákrok vedl zcela mimo zorný úhel protihráče, čehož si byl vědom, bez snahy hrát kotouč, ačkoli ho mohl získat jiným způsobem, a s jedinou motivací zasáhnout s maximální razancí soupeře. Při střetu potom zasáhl protihráče přímým úderem do obličeje," uvedl předseda komise Viktor Ujčík.

Rozhodčí Vladimír Pešina a Roman Mrkva beka Sparty v zápase poslali s pětiminutovým trestem předčasně do kabin. Ve stejném utkání se provinil faulem Vlach. Liberecký útočník nebezpečně atakoval obránce Sparty Tomáše Dvořáka a vedle menšího trestu dostal i osobní desetiminutový trest.

"Hráč se zákroku dopustil v přerušené hře, kdy v potyčce, kterou soupeř vedl paží, záměrně zasáhl protihráče holí drženou v obou rukách s vysokou razancí do obličeje," odůvodnil Ujčík dodatečný test. Vlach dostal zároveň pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Skuhravý byl potrestán za faul v zápase proti Pardubicím, kdy nebezpečně hokejkou zasáhl útočníka Dynama Ondřeje Machalu. "Změnil úchop hole, aby s holí drženou v obou rukách dosáhl vyšší razance úderu a dopustil se zcela záměrného seknutí protihráče, a to zezadu, do nechráněné oblasti mezi hráčskými kalhotami a holenním chráničem," uvedl Ujčík. Karlovarský útočník dostal stejně jako Vlach pokutu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články