Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice otočily z 0:3 na 5:3, ale stejně jim to na Rachůnka a spol. nestačilo

Slušná přestřelka se odehrála v Pardubicích. Poslední celek tabulky na svém ledě sice v úvodu druhé třetiny prohrával už 0:3, ale pěti góly za sebou dokonale otočil skóre. Jenže soupeř se nevzdal a dvěma góly si v závěru třetí třetiny vynutil prodloužení. V něm pak rozhodl zápas pro hosty Ondřej Beránek. Mužem utkání byl Tomáš Rachůnek, který dal tři góly vítězů.

Pardubice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Zápas bych rozdělil na dvě části. Měli jsme super začátek, skvělý pohyb a soupeře jsme k ničemu nepustili. Vedli jsme 3:0 a asi si začali myslet, že se to uhraje samo a že o to Pardubice už nezabojují. Ale ukázaly nám, že se to nevyplácí. Něco podobného by se nám nemělo stávat, je to ostuda. Důležitý byl náš gól na 4:5, po kterém soupeř znervózněl," zhodnotil zápas útočník hostů Tomáš Rachůnek.

Karlovým Varům vyšel začátek a hned v prvním střídání je poslal do vedení Rachůnek, který svůj úprk zakončil povedenou kličkou. Energie pak dostala k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři, při níž dvakrát Rachůnek a jednou Stříteský napálili tyč. Až s návratem Berana a Eklunda na led se ze strany trefil Polák.

Pardubice zahrozily jen v přesilovce, ve které přestřelil Kusý, jinak Novotného moc nezaměstnávaly. Na začátku druhé třetiny se přesně pod horní tyč trefil Polák a Kacetla v brance nahradil Kantor. Dynamo bylo na dně a zdálo se, že Energie půjde za výhrou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Karlovy Vary

Pardubice však zareagovaly obdivuhodně a ve 24. minutě se dvěma góly během 34 vteřin vrátily do hry. Nejprve se z dorážky prosadil Tybor a poté Novotnému propadla do sítě střela obránce Mikuše. Najednou tempo určovali domácí a ve 33. minutě po zaváhání karlovarského gólmana u zadního mantinelu zakončil do prázdné branky Machala. Obrat završil za dvě a půl minuty Mandát, který tečoval Zdráhalovu střelu. Novotného pak v brance hostů vystřídal Horák.

"Druhá třetině byla skvělá, dali jsme dva rychlé góly a k ničemu je nepustli, navíc jsme měli i další šance. Ve třetí části jsme chtěli dál útočit, ale inkasovali jsme gól a zase zápas ztratili," řekl Jan Mandát.

Do třetí třetiny nastoupil domácí tým bez zraněných Machaly a Kousala, přesto hned na jejím startu přidal pátý gól ranou pod horní tyč Kusý. Karlovy Vary s dvoubrankovou ztrátou zabraly a dostaly soupeře pod tlak, solidní příležitosti neproměnili Beránek a Polák. V 52. minutě Raška přece jen zužitkoval přečíslení a naděje Energie na bodový zisk ožila. Minutu a půl před třetí sirénou na zadní tyči nehlídaný Rachůnek vstřelil kýžený pátý gól. "Byla tam skrumáž před brankou a Kuba Flek mě parádně našel na zadní tyči, já jsem to jen zakončil," uvedl Rachůnek.

Ještě v základní hrací době mohl rozhodnout Gríger, ale v situaci dvou proti jednomu minul branku a zápas dospěl do prodloužení. To trvalo jen 15 vteřin, než se k samostatnému úniku rozjel Beránek a ranou mezi Kantorovy betony přisoudil druhý bod Karlovým Varům.

"Byli jsme rádi za to, jak jsme do utkání vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb a byli aktivnější, z čehož jsme vytěžili tři branky. Bohužel jsme si ve druhé třetině kvůli naší lehkovážnosti nechali vstřelit kontaktní gól, domácím narostla křídla a projevila se jejich ofenzivní síla. Letos poprvé musím říct, že smekám klobouk před mužstvem, jak se vrátilo do zápasu a věřilo, že si ho vezme zpátky. Dva body jsou pro nás velmi cenné," řekl asistent trenéra Kalových Varů Tomáš Mariška.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:6 v prodl. (0:2, 4:1, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Tybor (Mandát), 24. J. Mikuš (Poulíček, Látal), 33. Machala (Poulíček), 35. Mandát (J. Zdráhal, Kusý), 41. Kusý - 1. T. Rachůnek (Gríger, Stříteský), 7. V. Polák (Eminger), 22. V. Polák (Flek), 52. Raška (T. Mikúš), 59. T. Rachůnek (Flek), 61. Beránek (Šenkeřík, Stříteský). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6504. 

Pardubice: Kacetl (22. Kantor) - Ivan, Kolář, Eklund, Voráček, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, R. Vlach, Harju - Látal, Poulíček, Machala - Kusý, Pochobradský, Beran. Trenér: Razým.

Karlovy Vary: F. Novotný (35. Horák) - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Raška - Kohout, Černoch, Koblasa. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články