Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kometa nadále zbrojí na novou sezonu. Do Brna přichází Kašpar

Lukáš Kašpar je další posilou extraligového mistra před novou sezonou. Do Komety přichází po osmi letech strávených v KHL. Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010 nastupoval v posledním ročníku za Slovan Bratislava. V Brně se naopak zatím nepředstaví Martin Bakoš, který je na odchodu do Švédska.

Lukáš Kašpar
zdroj: ČTK/AP/Björn Larsson Rosvall

Kašpar se vrací do české extraligy poprvé od roku 2004, kdy odešel z Litvínova do celku Ottawa 67's do juniorské OHL. "Jsem rád, že se rozhodl jít do Komety. S Lukášem jsme byli v jednání delší dobu a i nadále platí, že bychom chtěli přivést ještě jednoho špičkového útočníka," řekl majitel, generální manažer a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Kašpar strávil v KHL posledních osm sezon. V uplynulém ročníku si v dresu Slovanu připsal v 46 zápasech 21 bodů za čtyři branky a 17 asistencí. "Těším se na extraligu, na Kometu, na fanoušky, na tým, který bude silný. Kdo by se netěšil. Počítám s tím, že budeme mít nejvyšší ambice," prohlásil Kašpar, který má i bronz ze světového šampionátu ve Stockholmu a Helsinkách z roku 2012.

V KHL sehrál za Astanu, Doněck, Chanty-Mansijsk, Dynamo Moskva a Slovan dohromady 402 utkání a nasbíral 261 bodů za 108 tref a 153 přihrávek. Sezonu 2014/15 dohrál v Karpätu Oulu, s kterým získal titul ve finské lize. Jeho dres oblékal i o pět let dříve po návratu ze zámoří, kde strávil přes pět let.

Během působení v Severní Americe sehrál 16 utkání v NHL za San Jose, které jej v roce 2004 draftovalo v prvním kole na 22. pozici. Připsal si v nich čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. Jinak nastupoval na farmách v AHL v Clevelandu, Worcesteru a Adirondacku. Před odchodem do zámoří stihl v extralize za Litvínov 46 zápasů s bilancí osmi bodů za pět branek a tři přihrávky.

Kašpar je pro Kometu další novou akvizicí vedle beka Juraje Mikúše ze Sparty a útočníka Bedřicha Köhlera z Hradce Králové. Další měl být i Bakoš. "Po dohodě s Martinem Bakošem, který chtěl využít zajímavou nabídku ze Švédska, se jeho nástup za Kometu odkládá pravděpodobně až na další sezonu," dodal Zábranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články