Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kapitán Čermák v Brně zůstává. Mám double, chci triple, říká

Je mu čtyřicet, ale chuť do hokeje pořád má. Kapitán Leoš Čermák podepsal s Kometou Brno smlouvu na další rok. Zkušený útočník načne v týmu šampiona posledních dvou let osmou sezonu, z nichž s ní získal už pět medailí.

Leoš Čermák
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Všechno v klubu funguje, vyšly nám poslední dva roky. Sice se tým lehce pozmění, pár kluků odejde, ale pro mě je to další výzva," řekl Čermák klubovému webu. "Samozřejmě se na další ročník těším o to víc, že se nám daří. Byla by velká škoda odcházet."  

Čermák si v uplynulé sezoně připsal v 58 zápasech 16 bodů za sedm branek a devět asistencí. Rozhodování o pokračování podle něj bylo delší než v minulých dvou letech. "Chtěl jsem víc času trávit s rodinou, věnovat se dětem. Říkal jsem si, že přišel čas pro ty mladší. Na druhou stranu oni mi rádi fandí a podporují mě. Věřím, že to půjde skloubit," podotkl Čermák. 

S Kometou získal vedle titulů z loňska a letoška také dvě stříbra (2012 a 2014) a bronz (2015). V extraligové kariéře slavil stříbro i s Vítkovicemi (2002) a dvakrát bronz s Libercem (2005 a 2007). "Udělat další velký úspěch mě láká. Máme double, proč se nepokusit o triple," uvedl odchovanec Třebíče.  

V extralize má bývalý hráč i pražské Slavie na kontě 763 zápasů a 385 bodů za 187 branek a 198 asistencí. Působil také v Rusku v Novosibirsku, Ufě a Nižném Novgorodu.  

V Kometě bude nosit kapitánské "céčko" šestou sezonu, překoná tak v klubové historii Lubomíra Oslizla a Oldřicha Machače a zařadí se na druhé místo za Vlastimila Bubníka, jenž vedl mužstvo jako kapitán 11 sezon. "Je hezké být po boku takových legend. Samozřejmě to v té době byli jiní hráči, ale je hezké se svým způsobem zařadit mezi takové velikány," dodal Čermák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články