Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Kašpar kývl na nabídku Komety kvůli vidině titulu. Nabídka mě oslovila, říká

Zkušený hokejový útočník Lukáš Kašpar posílil úřadujícího mistra Kometu se stejným cílem jako jeho předchůdci - zabojovat o titul. Dvaatřicetiletý útočník se poprvé objevil s brněnským týmem na startu přípravy. Do české extraligy se Kašpar vrací po čtrnácti letech. 

Lukáš Kašpar
zdroj: ČTK autor: Monika Hlaváčová

Ve sbírce úspěchů si vedle zlata ze světového šampionátu v roce 2010 nejvíce cení titulu finského mistra, který získal před třemi lety v týmu Kärpät Oulu, mistrovské oslavy si chce zopakovat v Brně. 

"Ambice v Brně jsou stejné jako v posledních dvou letech. To je důvod, proč mě nabídka Komety oslovila. Bylo by pěkné, kdyby se mi podařilo zažít něco podobného jako ve Finsku," řekl Kašpar.

Ze čtrnácti sezon v zahraničí strávil velkou část v zámoří a nahlédl i do NHL. Během působení v Severní Americe sehrál 16 utkání za San Jose, které jej v roce 2004 draftovalo v prvním kole na 22. pozici. V posledních osmi sezonách nastupoval v KHL. V uplynulém ročníku hrál ve Slovanu Bratislava, ale laboroval se zraněním nohy a musel dokonce na operaci.

"Ale zdravotní problémy už jsou pryč. Naplno jsem začal trénovat před měsícem a půl, měl jsem v přípravě zahrnutou i rehabilitaci. Ještě nejsem v optimální formě, ale do začátku extraligy je ještě dostatek času," prohlásil litvínovský odchovanec Kašpar.

Další zahraniční angažmá už pro něj nepředstavovalo prioritu a nechtěl ani čekat na další případnou nabídku. "Chtěl jsem zamířit do týmu, který je silný a má ambice. To naplňuje Kometa Brno. Když se podepisuje smlouva později, tak už mnohdy jde hráč do týmu, kam původně nechtěl," podotkl Kašpar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články