Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslav vyjela na led téměř v kompletní sestavě, připojil se i Vondrka

Úvodním tréninkem na ledě zahájili finální část letní přípravy hokejisté extraligové Mladé Boleslavi. Na ledě ho spolu s týmem absolvoval i zkušený forvard Michal Vondrka, velká ofenzivní posila z Chomutova. Jediným absentérem byl kvůli zdravotním problémům jiný ostřílený útočník Lukáš Pabiška.

Hokejisté Boleslavi se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Již během června jezdili Středočeši na led do Říčan, ale teprve v pondělí začali na ledě naostro. "Měli jsme takto šest tréninkových jednotek, ale to byl jen doplněk letní přípravy, až dnes začala příprava na ledě naplno," uvedl sportovní manažer Jaromír Látal.

Potěšilo ho, jak dobře přišli hráči Bruslařského klubu na led připravení. "Led je samozřejmě zábavnější než suchá příprava, ale musím kluky pochválit, jak k té fázi na suchu přistoupili. Dobře nám to ukázala funkční vyšetření," ocenil Látal.

Tým, který posílili kromě Vondrky například gólman Pavel Kantor nebo mladý slovenský forvard Pavol Skalický, ale opustili třeba brankářská jednička Brandon Maxwell (Hradec Králové) či útočník Radan Lenc (Liberec), už by neměl doznat dalších změn. "Je to na 99,9 procent kompletní tým, s kterým bychom chtěli jít do sezony," potvrdil Látal.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Mladé Boleslavi se připravují na novou sezonu

Ani Pabiška by neměl scházet dlouho. "Má menší zdravotní problém, bude chybět 14 dní. Jinak jsme ale kompletní, což nás samozřejmě těší," přitakal Látal. Sérii přípravných zápasů otevře příští čtvrtek 2. srpna měření sil v Pardubicích. Zpestřením bude účast na Mercedes-Benz Rent Cupu v Německu.

"Mám hroznou radost z možnosti účasti v Norimberku, protože tam budou velice kvalitní soupeři a německá mužstva hrají vždy nadoraz. Určitě nás prověří i dva zápasy se Slovanem Bratislava a další soupeři," řekl Látal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články