Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hruška čekal na gól přes měsíc. Byl bych rád, kdyby všechno pokračovalo jako dnes, říká

Útočník brněnské Komety Jan Hruška se proti Vítkovicím gólově prosadil teprve podruhé v sezoně. Dvaatřicetiletý centr, který v minulých letech platil v Brně za kanonýra, neprožívá nejlepší sezonu. Ostravanům vstřelil rozhodující třetí gól a ukončil tak čekání, které trvalo už déle než měsíc. Naposledy Hruška skóroval v říjnu proti Liberci.

Jan Hruška v utkání s Vítkovicemi
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Už je to nějaký pátek od té doby. Nebylo to nic příjemného. Myšlenky byly šílené. Nyní přišla úleva," řekl Hruška po výhře Komety 3:2.    

K pátečnímu střeleckému zápisu mu dopomohla hrubá chyba útočníka Vítkovic Davida Květoně, který při vyjíždění z obranného pásma nahrál kotouč přímo na Hruškovu hokejku. "Jsem rád, že to neskončilo zase nějakou mou blbostí. To by bylo špatné," oddechl si Hruška, jenž jistě prostřelil Patrika Bartošáka. Přiznal ale, že mu toho v hlavě při cestě na branku proběhlo "až zbytečně moc".    

Fakt, že se od něj očekávají branky, si totiž dobře uvědomoval. "Je to hrozně nepříjemné. Nejde ani o to, co čekají lidé nebo trenéři a spoluhráči. Sám hráč cítí, že je to něco jiného, než co předvádí. Byl bych rád, kdyby už všechno pokračovalo jako dnes," uvedl Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

V pátečním duelu se po dlouhé době gólově neprosadil první útok Komety Mueller, Holík, Zaťovič. "I když kluci z první lajny nebodovali, tak odehráli super zápas. Jen jim to tam nepadlo. Ale góly dali další hráči," poznamenal Hruška.    

Kometa soupeře výrazně převýšila ve střelbě v poměru 34:20. "Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Zbytečný byl ale gól, který jsme dostali při naší přesilovce na 3:2. Do té doby jsme měli hru pod kontrolou. Potom jsme začali zbytečně zmatkovat. Což je logické, neboť se nám super výsledkově nedaří. Když je to zase o gól a zbývá pár minut do konce, tak se dostaví zbytečná nervozita, aby se to nepokazilo. Trochu jsme zalezli. Ale padesát minut jsme byli lepší a dominantnější," zhodnotil Hruška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články